Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Π.Ε. Μαγνησίας: Με μισθωμένα οχήματα θα μεταφέρονται περίπου 1400 μαθητές



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα αποστείλει νέο έγγραφο
 στο Υπ. Παιδείας, ζητώντας τροποποίηση της ΚΥΑ
 για να καλύπτει όλους τους μαθητές


Με μισθωμένα οχήματα θα μεταφέρονται τη νέα σχολική χρονιά περίπου 1400 μαθητές, σύμφωνα με την Π.Ε. Μαγνησίας, ενώ συμβάσεις μεταφοράς γίνονται για 112 δρομολόγια με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα, έχει ήδη ολοκληρώσει τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών για την επόμενη τριετία, έχοντας την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Παράλληλα, για το ενδεχόμενο καθυστέρησης του προσυμβατικού ελέγχου είχε προβλέψει να εγκρίνει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την όποια παράταση των αναγκαίων συμβάσεων, που θα προέκυπταν από ενδεχόμενες αλλαγές.

Συγκεκριμένα η Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, πραγματοποίησε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για 3 έτη 2018-2020, προϋπολογισμού 5.654.103,22€ με Φ.Π.Α. 24% καθώς και του δικαιώματος προαίρεσης σε ποσοστό έως 20% για τα σχολικά έτη 2018-2019 & 2019-2020 και έως 50% (20% δικαίωμα προαίρεσης +3μηνη παράταση) για το σχολικό έτος 2020-2021.


Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και αφού ελέγχθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας και των σχεδίων σύμβασης από  την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Μαγνησίας, εγκρίθηκε με την αριθμ. αρ. 23/10.9.2018 Πράξη Προσυμβατικού Ελέγχου και από αύριο με την κατάθεση από τους αναδόχους των σχετικών εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, θα αρχίσουν να υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους.

Σε σύνολο 28 συμβάσεων, συμβατικού ποσού  3.259.299,05 €, χωρίς ΦΠΑ & το σχετικό δικαίωμα  προαίρεσης & της τρίμηνης παράτασης που προβλέπεται, η μία αφορά, τη μεταφορά με λεωφορεία και ανέρχεται στο ποσό των 2.022.351,71€ χωρίς Φ.Π.Α. Οι υπόλοιπες 27 συμβάσεις αφορούν τη μεταφορά μαθητών (συμπεριλαμβανομένων και των Αμεα) με  taxi.


Οι σχετικές συμβάσεις μεταφοράς αφορούν το σύνολο 112 δρομολογίων του ηλεκτρονικού διαγωνισμού (54 δρομολόγια με λεωφορεία και 58 δρομολόγια με taxi). Για τα 11 άγονα καθώς και τα νέα που θα προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα εξεταστεί η δυνατότητα τακτοποίησης στα υφιστάμενα δρομολόγια ή παράτασης τυχών υπαρχουσών συμβάσεων και η δυνατότητα ανάθεσης με διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Έχοντας υπόψη τα περσινά δεδομένα, με μισθωμένα οχήματα θα μεταφέρονται περίπου 1400 μαθητές και για μετακινήσεις μαθητών με δημόσια συγκοινωνία έχουν δοθεί στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να μοιραστούν στα σχολεία 720 Ε.Μ.Δ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από τις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε  «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020, χωρίς να χρειασθεί να προβούμε σε παρατάσεις των υπαρχουσών. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής. Ευελπιστούμε και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας, να ενσκήψει στα προβλήματα των μαθητών, να τροποποιήσει σε κάποια σημεία την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στη μεταφορά των μαθητών και να εξετάζει πιο προσεκτικά και ανά περιοχή την διαδικασία μεταφοράς τους. Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχουμε αποστείλει επιστολές προς το συγκεκριμένο Υπουργείο ζητώντας αλλαγές στην ΚΥΑ, τονίζοντας ότι τα γεωγραφικά κυρίως χαρακτηριστικά της μιας περιοχής με την άλλη είναι εντελώς διαφορετικά. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής μας Ενότητας για την υπεύθυνη εργασία της και την έγκυρη διευθέτηση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου