Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε τη σχολική χρονιά με 130 μαθητές φέτος, το «Κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου»


Τιμήθηκαν καθηγητές, επιτυχόντες και οι πρόεδροι 
του ΔΟΕΠΑΠ και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για έναν απολογισμό του προηγούμενου έτους, μια τιμητική βραδιά μαθητών και άλλων προσώπων, καθώς και της έναρξης των μαθημάτων μέσω του καθιερωμένου Αγιασμού, αποτέλεσε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου». 


                                                                                                                Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου, δίνει την ευκαιρία σε 130 μαθητές, φέτος, να προετοιμαστούν χωρίς κόστος, για τις πανελλαδικές εξετάσεις και που λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν εξωτερικά φροντιστηριακά μαθήματα.                                                         Ουσιαστικά, τα μαθήματα στο «Κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου», ξεκίνησαν παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα δημόσια σχολεία, μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο.                                                                            Σύμφωνα με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του κοινωνικού φροντιστηρίου Βόλου, Πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Δ.Σ. των εκπαιδευτικών της δομής, κ.κ. Γιώργο Μέρκατα και Κώστα Παρίση, φέτος το φροντιστήριο υποδέχθηκε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από κάθε άλλη χρονιά. Συνολικά 130 μαθητές, εκ των οποίων 40 για την α’ Λυκείου, 40 για τη β’ Λυκείου και 50 για τη γ’ Λυκείου.

Μεγάλος αριθμός αιτήσεων

Ο αριθμός των αιτήσεων ωστόσο, ήταν αρκετά μεγαλύτερος, αφού ξεπέρασε τις 150 και έχει δημιουργηθεί λίστα αναμονής περίπου 50 μαθητών, η ένταξη των οποίων στο κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου εξαρτάται από τον αριθμό των εθελοντών εκπαιδευτικών.                                                                                                                                       
Οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί είναι 45, ωστόσο, ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτοί εθελοντές εκπαιδευτικοί για τη σύσταση και νέων τμημάτων και την απορρόφηση περισσότερων μαθητών.                                                                                                               
Οι δομές, βρίσκονται στην οδό Τραινταφυλλίδη 74 (τηλ. 24213-07982), στο πάρκο του Ασύλου στη Χιλιαδού. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου, πρόκειται και φέτος να λειτουργήσει ο συμβουλευτικός σταθμός μέσω του οποίου θα γίνουν ομιλίες και σεμινάρια διαχείρισης άγχους των πανελλαδικών, σε συνεργασία σε κάποια από αυτά και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, ενώ ίσως δημιουργηθεί γραφείο διασύνδεσης μέσω του οποίου θα παρέχεται σε αποφοίτους του κοινωνικού φροντιστηρίου οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια, συμβουλευτική για να ακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή στην κατεύθυνση της εύρεσης εργασίας.

Γιορτή και τιμή σε υποστηρικτές

Στο πλαίσιο του Αγιασμού της νέας χρονιάς το περασμένο Σάββατο, από το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου τιμήθηκαν δύο συμπαραστάτες του θεσμού, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Βόλου, Ηλίας Κουτσερής.
Επίσης τιμήθηκαν οι 42 καθηγητές που προσέφεραν πέρυσι εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και οι περσινοί απόφοιτοι -30 παιδιά- που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τις βραβεύσεις, ακολούθησε μπουφές που είχε ετοιμάσει η κα Αγγελική Ιωαννίτη με την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» και μια όμορφη μουσική βραδιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου