Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στην παραλία από αύριο η έκθεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης



Στην παραλία του Βόλου θα φιλοξενηθεί από αύριο 10 ως 12 Ιουνίου, έκθεση των μαθητών, στο πλαίσιο της 1ης μαθητικής γιορτής καινοτομίας  της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία των διευθυντών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, του 2ου Ε.Κ. Ν. Ιωνίας και του ΕΚ Αλμυρού και των διευθυντών των ΕΠΑΛ του Νομού.
Οι διευθυντές των τριών Εργαστηριακών Κέντρων αναφέρθηκαν πρόσφατα, στην επαγγελματική εκπαίδευση και στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, για να μάθουν οι Βολιώτες για τη δουλειά που γίνεται στα εξειδικευμένα εργαστήρια των Επαγγελματικών Λυκείων.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΚ Ν. Ιωνίας Ιωαν. Μπερέτας αναφέρθηκε στους στόχους της δράσης που έχει αναληφθεί, προκειμένου να γίνει γνωστό στους μαθητές Γυμνασίων και στους γονείς τους τι προσφέρουν τα ΕΠΑΛ και τα Εργαστηριακά Κέντρα.                                                                  Ειδικότερα επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί ένα έντυπο που περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες όλων των ΕΠΑΛ του Νομού - εκδόθηκαν 2.000 αντίτυπα - εκ των οποίων τα 1.000 διανεμήθηκαν στα Γυμνάσια του Νομού και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Βόλου Ιωαν. Τσοκανάκης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνει γνωστή η εκπαίδευση που δίνεται μέσω των ΕΠΑΛ και στα εργαστήρια, γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια και παρέχεται υψηλό επίπεδο γνώσης και τεχνογνωσία κι ο μαθητής όταν τελειώσει θα έχει πτυχίο στο χέρι του και μπορεί να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. 
Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τσοκανάκη, είναι η μαθητική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 10 - 12 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου να αποτελέσει θεσμό. Συγκεκριμένα θα στηθεί μία τέντα 300 τ.μ. δίπλα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εκεί θα υπάρχουν έργα μαθητών, αλλά και παιδιών που συμμετείχαν στην υλοποίηση των έργων και τώρα έχουν αποφοιτήσει και θα παρουσιάζονται ανά ειδικότητα.

Ο διευθυντής του ΕΚ Αλμυρού Δημ. Νικολόπουλος, τόνισε ότι τα εργαστηριακά κέντρα είναι αυτόνομες μονάδες που βοηθούν τους μαθητές. Στο Νομό Μαγνησίας λειτουργούν 10 ΕΠΑΛ με 12τομείς και 37 ειδικότητες συνολικά. Τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν επιλεγεί ανάλογα με το χώρο που καταλαμβάνουν, καθώς θα δοθεί οι δυνατότητα σε όσους βρεθούν στην παραλία το διάστημα που θα διαρκέσει η έκθεση, να δουν από κοντά ανεμογεννήτριες, αυτοκίνητο, σύστημα μέτρησης νερού, ηλεκτρικού και φυσικού αερίου μέσω οπτικών ινών, νέες τάσεις κομμωτικής, ρομποτικά συστήματα κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου