Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις λήξης στο 2ο Δημ. Σχ. Βόλου

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος
Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα, μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με θέμα «ελληνικός κινηματογράφος». Πλούσιο πρόγραμμα με δρώμενα, αποσπάσματα από ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, πλαισιωμένα από χορούς των ταινιών αυτών με τη συμμετοχή και των 132 παιδιών του σχολείου μας. Η επαφή με το κινηματογράφο ως μορφή τέχνης και πολιτισμού, συμβάλλει σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία κατανόησης της πολιτισμικής γεωγραφίας ή ανθρωπογεωγραφίας του κόσμου, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην κατανόηση της δυνατότητας και αξίας του κινηματογράφου να λειτουργεί ως μέσο προσωπικής δημιουργικής έκφρασης αλλά και συλλογικής εργασίας και κατανάλωσης. Την επιμέλεια της παραπάνω δράσης έχουν οι εκπαιδευτικοί Γκαραγκούνου Αρετή, Παλαμιώτου Βασιλική, Πίτσιος Δημήτριος και η υπεύθυνη καλλιτεχνικών δράσεων του σχολείου Χαραλαμπίδου Μαρία.
Εξάλλου, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου, στα πλαίσια του αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ’ τάξης θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με θέμα «Οι χορευτές της φωτιάς».
Το θεατρικό έργο ακουμπά τα προβλήματα της εποχής μας (βία, πόλεμος, προσφυγική κρίση) και είναι μια αντιπολεμική ιστορία που έχει στόχο να προβληματίσει τη σκέψη και να αφυπνίσει την ψυχή των θεατών. Ηρωες είναι οι άγγελοι του ουρανού που απελπισμένοι από τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία των ανθρώπων, που συνεχίζουν να επιλέγουν τον πόλεμο, αποφασίζουν να πλησιάσουν τα μικρά παιδιά που οι ψυχές τους παραμένουν ακόμα αγνές και καθαρές. Παράλληλα θα παρουσιαστεί δρώμενο στην αγγλική γλώσσα και θα προβληθεί βίντεο με ξεχωριστές στιγμές από τα έξι χρόνια φοίτησής τους. Την επιμέλεια του βίντεο έχει η Αριάδνη Παπαναστασίου. Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Κουρή Μαρία, Πίτσιος Δημήτριος, Παλαμιώτου Βασιλική, Ευτυχίδου Αικατερίνη Επιμέλεια - βίντεο: Σωτήρης Γκανάτσιος, Γιώργος Χανιάς.
Την Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Ο ποντικός κι η θυγατέρα του», από τη θεατρολόγο - παιδαγωγό Φουκαλά Συνοδή. Η παράσταση βασίζεται στο παραδοσιακό παραμύθι, όπου ο ποντικός ψάχνει τον πιο άξιο γαμπρό για να παντρέψει την κόρη του. Ομως θεωρεί πως οι ποντικοί δεν ανταποκρίνονται στα κριτήριά του και έτσι θα αναζητήσει τον κατάλληλο υποψήφιο στον Ηλιο, το Σύννεφο, το Βοριά και τον Πύργο μέχρι να βρει αυτό που ζητά.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου και οι τίτλοι σπουδών στους μαθητές.
Επιπλέον το σχολείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα, με την ομάδα καλλιτεχνικής δημιουργίας του σχολείου και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, η οποία δημιούργησε τη δική της εικαστική παρέμβαση με «Το καράβι της αποδοχής» μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Αποδέχομαι τον άλλο, αποδέχομαι το διαφορετικό» το οποίο θα εκτίθεται στην παραλία. Υπεύθυνοι υλοποίησης :κ. Μουζαλά Δέσποινα, Διευθύντρια, κ. Τσιούρη Μαρία, γραφίστρια υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου