Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τις αλλαγές στην Παιδεία



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Στην ίδια ρότα συνεχίζει το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, προωθώντας νέες τροπολογίες, ακόμη και μέσα στο Καλοκαίρι με σκοπό να εξοικονομήσει θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, σε βάρος όμως των παιδιών και γενικότερα της εκπαίδευσης. Δεν αφορίζουμε και δεν απορρίπτουμε ως γονείς, οτιδήποτε νέο έρχεται ως προσπάθεια ή ιδέα, αρκεί, το όποιο καλό να γίνεται καλύτερο και όποιο καλύτερο να γίνεται άριστο και όχι το αντίθετο.    
 Μετά τις αλλαγές στα ολοήμερα και στα νηπιαγωγεία συνεχίζεται η συρρίκνωση των σχολείων με την μείωση του ωρολογίου προγράμματος, την μείωση της ύλης και σε βασικά μαθήματα, την ανάθεση μαθημάτων σε διάφορες ειδικότητες αλλά και την συγχώνευση σχολείων που θα προκύψει από αυτές τις αλλαγές.                                                   
 Επιπλέον, η υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης αλλά και η μείωση πανεπιστημιακών τμημάτων με ενσωμάτωση τμημάτων ΤΕΙ - ΑΕΙ όσο και ο περιορισμός  των ωρών των υπευθύνων εργαστηρίων, οδηγούν σε απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την νέα σχολική χρονιά και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το ίδιο συμβαίνει με την «Παράλληλη Στήριξη», όπου πλέον τα παιδιά, δεν θα έχουν την ολοκληρωμένη στήριξη που οφείλει να παρέχει ένα δημόσιο σχολείο.                                                              
 Ενώ η ανεργία μαστίζει και χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί περιμένουν μια θέση εργασίας, τα νέα μέτρα δίνουν την «χαριστική βολή» και στα όνειρα των νέων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτή η «μεταρρύθμιση» είναι πασιφανές, ότι έχει στόχο να «εξαφανίσει» τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα θα διογκωθούν τα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων.                                                                                             
Καταδικάζουμε αυτές τις αλλαγές, οι οποίες μας γυρίζουν πίσω  και υποβαθμίζουν περαιτέρω την ήδη πολύπαθη παιδεία στην χώρα μας. Την ίδια ώρα δηλώνουμε, ότι είμαστε ως γονείς ανοικτοί σε διάλογο και προτάσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν στην Παιδεία, το μέλλον που της αξίζει. 
Ζητούμε παράλληλα από το Υπουργείο Παιδείας, ολοκληρωμένη, επίσημη, σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές, καθώς, μέσω πληροφοριών και ξαφνικών τροπολογιών, προκαλούνται μόνο σύγχυση και προβλήματα και όχι ερεθίσματα για διάλογο, στους κόλπους της σχολικής κοινότητας.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου