Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

img_kinds 

Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού

για να ενεργοποιήσουν τα παιδιά την δημιουργική διάθεση και τη φαντασία τους!
Εικαστικά
Μουσική και Κίνηση – Θέατρο και Τραγούδι
Αθλητισμός & Παιχνίδι
από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2016

Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού ένα Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου και το οποίο περιλαμβάνει όλες τις παρακάτω δραστηριότητες:
Περιγαρφή δραστηριοτήτων του προγράμματος
Θεωρητικό και Βιωματικό Εργαστήρι για την τοιχογραφία στη Μαγνησία
Η βιωματική προσέγγιση αφορά τον τρόπο εκτέλεσης των διακοσμητικών αυτών εφαρμογών, είτε πρόκειται για την τεχνική της ξηρογραφίας «secco» είτε για την τεχνική της νωπογραφίας «fresco» και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν: Ανθίβολα, ελεύθερη σχεδιαστικά εικαστική έκφραση, στένσιλ, χρωστικές, συνδετικά υλικά και κατασκευή υποστρώματος και στρώματος ζωγραφικής επιφάνειας.
Υπεύθυνος διδασκαλίας: Ο εικαστικός – ζωγράφος Μιχάλης Παυλής.
«Με μουσική και κίνηση με θέατρο και τραγούδι στα παιδικά βιβλία θα δώσουμε πνοή»
Με την αγωγή που βασίζεται στη μουσική και την κίνηση, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ρυθμό, τη μελωδία, το τραγούδι, την ποίηση, την κίνηση, τον χορό και γενικά την καλλιτεχνική έκφραση με κύριο μέσο το σώμα τους, με πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Ο συνδυασμός της μουσικής, του λόγου και της κίνησης προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. θα δούμε και θα ακούσουμε τις ιστορίες των βιβλίων να ζωντανεύουν και να μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους. Είναι άραγε τα ίδια με εκείνα των συγγραφέων τους;
Υπεύθυνη διδασκαλίας: Η μουσικολόγος Μαρίλη Κυριακοποπούλου.
Αθλητισμός & παιχνίδι
Η αυτοάμυνα για παιδιά βοηθάει το παιδί να αποκτήσει μεθοδικά και με διασκεδαστικό τρόπο, την ικανότητα να προστατεύει τον εαυτό του από κινδύνους που προέρχονται από το περιβάλλον του ή από ενήλικες.
Το γιόγκα για παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μάθημα όπου τα παιδιά γυμνάζουν όλο τους το σώμα, εξερευνούν τι μπορούν να κάνουν με αυτό, χτίζουν την αυτοπεποίθηση τους μέσω των παιχνιδιών!
Ο χορός είναι για όλους ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας! Δυναμώνει το σώμα και ισορροπεί το πνεύμα! Είναι ένα καταπληκτικό μέσο έκφρασης και εκτόνωσης!
Η ακροβατική γυμναστική βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία, την ευλυγισία, την ιδιοδεκτικότητα και καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την ανεξαρτησία!
Υπεύθυνοι προγραμμάτων : Πολυζώης Βαγγέλης & Γρίβα Θώμη Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ
Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2016
Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε χώρους του Πανεπιστημίου και ειδικότερα στο ισόγειο του κτηρίου Τσικρίκη (Ιάσονος 145- Γαμβέτα 6)
Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς επίσης και την ηλικία τους θα δημιουργηθούν ομάδες- τμήματα μαθητών όπου θα απασχολούνται δημιουργικά σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες διαδοχικά/ τμήμα σε καθημερινή βάση, από τις 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Οι ομάδες των μαθητών και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αφού κλείσουν οι εγγραφές και πριν την έναρξη των μαθημάτων (το αργότερο μέχρι Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016).
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 160 ευρώ για 4 εβδομάδες. Σε περίπτωση που υπάρχουν παραπάνω από 1 παιδιά θα υπάρξει έκπτωση.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή σας Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής (εδώ)
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες του εκπαιδευτικού  προγράμματος μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
Γιώργος Πρώιας: 24210-74636
Νατάσα Δουλοπούλου: 24210-74641
http://www.eadp.uth.gr/?page_id=3327

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου