Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Βραβεύθηκαν μαθητές της Μαγνησίας για τις επιδόσεις τους στα Μαθηματικά



                                   Ξεκίνησαν αιτήσεις για το «Καλοκαιρινό μαθηματικό σχολείου» 

Σε μια όμορφη, ζεστή και γεμάτη από νεανική φρεσκάδα εκδήλωση, πάνω από 300 μαθητές από τις Ε’ και ΣΤ’ Τάξεις των Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας,  βραβεύτηκαν το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, από το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας της Μαγνησίας. 
                                                                                                                     
Το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης όπου έγινε η εκδήλωση, στην κυριολεξία «πλημμύρισε» από μαθητές και γονείς που έλαβαν τα βραβεία, τα αριστεία και τους επαίνους, ως επιστέγασμα της προσπάθειας του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που προηγήθηκε.


Ο Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 4 Μαρτίου 2016. Για το επιτυχές αποτέλεσμα, συνεργάστηκαν το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Δάσκαλοι και Δασκάλες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ των Σχολείων.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Πέτρος Νικολουδάκης, στο Νομό μας, με ελεύθερη συμμετοχή, έλαβαν μέρος 2.335 μαθήτριες και μαθητές από 79 σχολεία, 1.183 αγόρια και 1.152 κορίτσια, εκ των οποίων 1.308 μαθητές Ε΄ τάξης και 1.027 μαθητές ΣΤ΄ τάξης.
 

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος, εξήρε το ρόλο των εκπαιδευτικών, αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών, δίνοντας τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου κ. Ηλίας Κουτσερής, δήλωσε ότι η Ένωση ασφαλώς και στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες θερμές ευχές και συγχαρητήρια, τονίζοντας παράλληλα ιδιαίτερα τον ρόλο των εκπαιδευτικών, που εθελοντικά, προσπαθούν να βελτιώσουν τις ικανότητες και δυνατότητες των παιδιών. 

Από σήμερα Δευτέρα στο μεταξύ, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ επιθυμούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα του «Καλοκαιρινού μαθηματικού σχολείου» που θα πραγματοποιηθούν στο 14ο Δημοτικό Βόλου από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουνίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου