Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Συμπεράσματα ομιλίας για ιώσεις



Ανοδική πορεία των ιώσεων  και των κρουσμάτων γρίπης
Όπως τονίστηκε σε εκδήλωση γονέων, από επιστήμονες που έδωσαν συμβουλές αντιμετώπισης

Δύο άκρως ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες, αλλά και χρήσιμες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιο Τσάμη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί  όπως και άλλοι ενδιαφερόμενοι, που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου και τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας (ΙΣΜ) και με τη συνδρομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), με θέμα: Γρίπη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, σε ενήλικες και παιδιά.
Όπως τονίστηκε, μάλιστα, ακόμη και είκοσι παιδιά με γρίπη εξετάζονται κάθε εβδομάδα στα ιδιωτικά ιατρεία από τον κάθε παιδίατρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συμπτώματα υψηλού πυρετού, βήχα, καταπόνησης …
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η παιδίατρος κ. Αναστασία Οικονόμου «τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε καθημερινά περιστατικά με παιδιά που έχουν γρίπη, με αποτέλεσμα σε ελάχιστες ημέρες να νοσεί ολόκληρη η οικογένεια». Η ίδια περιέγραψε και τα συμπτώματα της γρίπης στα παιδιά, που είναι ο πολύ υψηλός πυρετός που κρατά ακόμη και πέντε με επτά ημέρες και ο έντονος βήχας, ενώ υπάρχουν και επιπλοκές. « Στη διάρκεια της εβδομάδας εξετάζουμε ακόμη και 20 περιστατικά με γρίπη. Προσωπικά συμβουλεύω τους γονείς που μπορούν, να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τα πηγαίνουν στο παιδικό σταθμό. Και βέβαια εκτός από τη γρίπη, υπάρχουν και οι ιώσεις, το κοινό κρυολόγημα, η λαρυγγίτιδα, η φαρυγγίτιδα».
Ο πνευμονολόγος-φυματιολόγος κ. Σάββας Σάρκος, αναφέρθηκε στο κοινό κρυολόγημα, την πνευμονία και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Όπως τόνισε, «φέτος τα κρούσματα γρίπης στους συμπολίτες με το στέλεχος H1N1 είναι περισσότερα από πέρυσι και ο κόσμος πρέπει να προφυλάσσεται». Όπως σημείωσε, το κοινό κρυολόγημα που οφείλεται σε ιούς είναι πολύ συχνό. Ωστόσο η γρίπη έχει πιο έντονα συμπτώματα και μπορούμε να προφυλαχθούμε κάνοντας το εμβόλιο, ώστε μέσα σε δύο εβδομάδες να αναπτύξουμε αντισώματα. Αν νοσήσουμε θα περάσουμε τη γρίπη με πιο ήπια συμπτώματα. Παράλληλα απαιτείται καλό πλύσιμο των χεριών και όταν αρρωστήσουμε, να μη λαμβάνουμε μόνοι μας τα αντιβιοτικά, αλλά να απευθυνόμαστε στο γιατρό». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου