Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

«Βατράχια και πρίγκιπες» στο 19ο Δημοτικό Σχολείο





«Βατράχια και πρίγκιπες»
στο 19ο Δημοτικό Σχολείο

«Βατράχια και πρίγκιπες» γίνανε  «ένα» στην υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 19ο Δημοτικό Σχολείο την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου το πρωί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Μικροί μαθητές αλλά και δάσκαλοι της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης μεταφέρθηκαν στη μεγάλη λίμνη με τα Νουφαρόσπιτα όπου η παχουλή βατραχίνα δίνει  μαθήματα θάρρους, αστείρευτης αγάπης και γίνεται αποδεκτή από όλους αλλά και από το μικρό της πρίγκιπα στο Νουφαροχωριό.
Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να διαδράσουν και να παίξουν με το παραμύθι του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου «Η Παχουλή Βατραχίνα». Ένα παραμύθι γραμμένο με πολύ αγάπη, για τη διαφορετικότητα αλλά και την αποδοχή…



Λίγα λόγια για το συγγραφέα….
Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε Κοινωνική Οικονομία, Διπλωματία και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη Νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες, που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι γεννήθηκε Η Παχουλή Βατραχίνα, μα και άλλα παραμύθια.

1 σχόλιο:

  1. Είχαμε την τιμή να έχουμε και εμείς στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγριάς Βόλου καλεσμένο τον κύριο Παπαδόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή