Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση Δήμου Βόλου για Καρναβαλική παρέλαση




















 
Θέμα : Πρόσκληση συμμετοχής ομάδων μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου,  στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που ξεκινούν από την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2016 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2016,  ο Δήμος Βόλου θα προσφέρει στους  κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης ψυχαγωγία και στιγμές χαράς και κεφιού με αφορμή τη γιορτή της Αποκριάς.
Κεντρικά σημεία της πόλης θα στολιστούν με αποκριάτικα θέματα για τη δημιουργία γιορταστικής ατμόσφαιρας και από την Παρασκευή 12/03/2016 το κέντρο του Βόλου θα πλημμυρίσει από  μουσική με  live μπάντες που θα ξεκινούν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα.
Την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 3.00 το απόγευμα,  θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα διέλθει από τις οδούς Δημητριάδος και Αργοναυτών με κατάληξη την περιοχή του Ηρώου, όπου θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου και θα ακολουθήσει ‘πάρτι’ για όλο τον κόσμο με ζωντανή μουσική από συγκροτήματα της πόλης.
Στη μεγάλη παρέλαση θα συμμετάσχουν αποκριάτικα άρματα, μουσικά συγκροτήματα και περισσότεροι από 200 χορευτές που φοιτούν στις Σχολές Χορού της πόλης και οι οποίοι θα ακολουθούν τα άρματα κάνοντας παρέλαση με εντυπωσιακές χορογραφίες, καθώς και ομάδες καρναβαλιστών από συλλόγους, φορείς, σχολεία και κοινωνικές ομάδες της πόλης.
Στη μεγάλη αυτή παρέλαση κεφιού, χαράς και φαντασίας καλούνται να συμμετάσχουν τα Σχολεία της πόλης με ομάδες νεαρών καρναβαλιστών, στους οποίους θα χορηγηθούν στολές από το Δήμο Βόλου με κοινή θεματική ενότητα ανά Σχολείο (και με την υποχρέωση επιστροφής της φορεσιάς με τη λήξη των εκδηλώσεων).
Η μουσική της παρέλασης θα παραδοθεί έγκαιρα από το Δήμο στις ομάδες των καρναβαλιστών ώστε εάν το επιθυμούν να χορογραφήσουν τη συμμετοχή τους και πέραν της παρουσίας τους την ημέρα της παρέλασης ( Κυριακή 13/03/2016), οι ομάδες θα κληθούν να συμμετάσχουν και στη γενική πρόβα παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εκδήλωσης (Σάββατο 12/03/2016) σε σημείο και ώρα για το οποίο θα ενημερώσουμε έγκαιρα.
            Τα σχολεία της πόλης του Βόλου μπορούν να συμμετάσχουν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων ή και ομάδων μαθητών, οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή γνωστοποιώντας τον αριθμό των συμμετεχόντων και την «επωνυμία» της ομάδας (η ομάδα μπορεί να φέρει ως όνομα το σχολείο της, ή οποιαδήποτε ονομασία μπορεί να χαρακτηρίσει τη συμμετοχή π.χ. «Μέλισσες», «Γαλλικάντζαροι» - ονομασίες οι οποίες δηλώθηκαν από σχολικές ομάδες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον).
            Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου στα τηλέφωνα 24213 50190 και 24213 50201 καθημερινά, από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 μ.μ..
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.

Από το Τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Βόλου,
Η προϊσταμένη του Τμήματος
Αιμιλία Κραβαρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου