Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Εκτοκισμός λογαριασμών συλλόγων και σωματείων

Με αφορμή πρόσφατες αλλαγές που αφορούν και πάλι στα οικονομικά των συλλόγων γονέων, δυστυχώς όχι προς θετική κατεύθυνση, η Ένωση εξακολουθεί με τους ειδικούς και συμβούλους να θέτει σχετικά ερωτήματα και αναφορικά με τον εκτοκισμό λογαριασμών συλλόγων και σωματείων, τέθηκαν στην ΕΘΝΙΚΗ τα ερωτήματα (ώστε να μην υπάρχουν τόκοι από καταθέσεις (οι οποίοι  αναγκάζουν τους Συλλόγους σε τήρηση φορολογικών βιβλίων) :


Τι μπορεί να κάνει ένας σύλλογος ώστε να μην υπάρχουν τόκοι από τις καταθέσεις τους;

Πως γίνεται η ενημέρωση των τραπεζικών κινήσεων των συλλόγων;  Ποιο το κόστος;

Υπάρχει δυνατότητα e-banking;

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις υπεύθυνες απαντήσεις που λάβαμε από το κεντρικό κατάστημα του Βόλου

 

 

-          Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου των συλλόγων δεν έχουν την δυνατότητα να καταστούν άτοκοι. Συνεπώς θα πρέπει να εξοφληθούν και να ανοιχθούν νέοι τρεχούμενοι κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου προς την Τράπεζα.

 

-          Η ενημέρωση για τις κινήσεις των τρεχούμενων λογαριασμών πραγματοποιείται με τους παρακάτω τρόπους:

 

α)  με ανέξοδο τριμηνιαίο αντίγραφο το οποίο αποστέλλεται στην διεύθυνση επικοινωνίας του πελάτη,

 

β) με μηνιαίο αντίγραφο το οποίο αποστέλλεται στην διεύθυνση επικοινωνίας του πελάτη ή παραλαμβάνεται από το κατάστημα (με κόστος 0,90 €/μήνα σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο της Τράπεζας),

 

γ) με ανέξοδο αντίγραφο κίνησης μέσω της εφαρμογής Internet Banking. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου η χορήγηση κωδικών χρηστών Internet Banking, καθώς και οι ευχέρειες αυτών (σε περίπτωση που επιθυμούν να πραγματοποιούν και  συναλλαγές). Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις, συνεπάγεται τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου/σωματείου. Σε διαφορετική περίπτωση, απόφαση Δ.Σ., η οποία  να ορίζει τη χορήγηση κωδικών αποκλειστικά για πληροφοριακή χρήση, με συνδυασμό χρηστών ανάλογο της εκπροσώπησης που προβλέπει το καταστατικό του εκάστοτε σωματείου/ συλλόγου.

 

δ) σε κάθε περίπτωση χορηγείται αντίγραφο κίνησης λογαριασμού κατόπιν αιτήματος του πελάτη από το Κατάστημα για το οποίο τα έξοδα αναφέρονται στο αναρτημένο τιμολόγιο της Τράπεζας (ενδεικτικά σήμερα το κόστος είναι 5€/αίτημα και για διάστημα μέχρι ενός έτους από την ημερομηνία αιτήματος).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου