Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Αναβάλλεται η 3η φάση «Πτολεμαίος» του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Από την Κεντρική Επιτροπή του 26ου  Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 για το Λύκειο και το Γυμνάσιο ανακοινώθηκε ότι η 3η φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», που ήταν να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου 2021 στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Βόλο, αναβάλλεται για το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου 2021 . Το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου θα ανακοινωθεί αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι από την φάση αυτή, οι 5 πρώτοι θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής. Οι υπόλοιποι που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα λάβουν τα χρηματικά βραβεία και τα έπαθλα που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται ο διαγωνισμός.

Γνωστοποιείται ακόμη ότι φέτος η 14η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής 2021 δεν είναι ακόμη αποφασισμένο πώς, πότε και πού θα γίνει. Οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν για πιθανή δια ζώσης διοργάνωση στα τέλη του Νοέμβρη 2021 στην Μπογκοτά της Κολομβίας (εκεί που ήταν αποφασισμένο να γίνει η 14η Ολυμπιάδα του 2020).

Όλα θα κριθούν από το ποσοστό ανοσίας αγέλης, το ποσοστό του διεθνούς εμβολιασμού και τον βαθμό εξάπλωσης της πανδημίας στην Κολομβία που θα έχει επιτευχθεί προς τα τέλη του Καλοκαιριού. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν αποφασιστεί να μην γίνει δια ζώσης για δεύτερη συνεχή χρονιά) θα καταβληθεί, πιθανόν, μια προσπάθεια να γίνει και πάλι εξ αποστάσεως, όπως έγινε η περσινή, με διοργανωτές τους υπεύθυνους της Ολυμπιακής Επιτροπής της Εσθονίας.

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είτε για τον Διαγωνισμό είτε για την Ολυμπιάδα, παρέχεται από τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Λουκά Ζαχείλα, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου