Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Σε 25 σχολεία ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος

 

Απόφαση περί αποδοχής των όρων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υποβολή της πράξης «εκπόνηση προγράμματος προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου» (1α Φάση: Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος), έλαβε η Οικονομική επιτροπή. 

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Βόλου, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Κτιρίων και Υπαιθρίων χώρων καθώς και του Τμήματος Συντήρησης), της Γενικής Δ/νσης και της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κατέληξε ότι στην πρώτη φάση, δηλαδή στο Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο θα ελεγχθούν συνολικά 25 σχολικά κτίρια.

Τα σχολικά κτίρια βρίσκονται στη ΔΕ Βόλου (18), στη ΔΕ Ν. Ιωνίας (5), στη ΔΕ Αγριάς (1) και στη ΔΕ Αισωνίας (1) και επιλέχθηκαν με κριτήριο την παλαιότητα κατασκευής τους, τις βλάβες που έχουν παρουσιάσει καθώς και τη δυναμικότητά τους.  Τα σχολικά κτίρια είναι 13 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 12 δευτεροβάθμιας.

Μετά τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των παραπάνω υποδομών του Δήμου, θα καθοριστούν εκείνες που χρήζουν Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο και στη συνέχεια θα καθοριστούν αυτές που χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού και Υλοποίησης. Επίσης η πρόταση περιλαμβάνει «Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης» ως υποχρεωτικό οριζόντιο υποέργο. Οι προτάσεις αξιολογούνται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής τους στο πρωτόκολλο εισερχομένων του ΥΠΕΣ (άμεση αξιολόγηση). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου