Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σ. Σαβελίδης: Η ενέργεια του ΟΛΒ παράδειγμα για οργανισμούς και φορείς κοινής ωφέλειας

Ως ενέργεια του ΟΛΒ που είναι παράδειγμα για τους οργανισμούς και φορείς κοινής ωφέλειας , χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κίνηση της διοίκησης της ΟΛΒ Α.Ε. να δώσει ποσό 60.000 που θα συμβάλει στην αγορά του ειδικού λεωφορείου για το ΕΕΕΕΚ Βόλου. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή της για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, να συμμετάσχει στη δαπάνη για την αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.
Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την ευαισθησία και την κοινωνική υπευθυνότητα των μελών του ΔΣ του Οργανισμού. Η πράξη αυτή αποτελεί μία τεράστιας σημασίας υπέρβαση, μια ενέργεια  παράδειγμα για όλους τους οργανισμούς και φορείς κοινής ωφέλειας, ειδικά τις εποχές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης τις οποίες βιώνουμε.
Η σημασία της ενέργειας  αυτής επαυξάνεται αν σκεφτεί κανείς ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας στην πόλη μας, ο φορέας ο οποίος θεσμικά και δεοντολογικά οφείλει να επιδιώκει  κοινωφελείς σκοπούς, επέδειξε πρωτόγνωρη αδιαφορία.
Αυτή η πράξη, έρχεται να συμπληρώσει καθοριστικά τις προσπάθειες πλήθους ευαισθητοποιημένων πολιτών, γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών οι οποίοι συμμετέχοντας στο «μαραθώνιο» αγάπης,  με επίκεντρο τα σχολεία της Μαγνησίας, ανέδειξαν, αναδεικνύουν και θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν ότι ο ανθρωπισμός δε λείπει από την κοινωνία μας. 
Η απόφαση αυτή των μελών του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, εκτός του ότι είναι άξια συγχαρητηρίων για το πνεύμα και το σκοπό της,  είμαστε σίγουροι ότι θα διδάξει  τους μαθητές μας ότι η δράσεις σεβασμού της αναπηρίας και της διαφορετικότητας ενάντια στον αποκλεισμό συνανθρώπων μας στα πλαίσια της κοινωνικής ωφέλειας και ευθύνης, πρέπει να αποτελεί βασική επιδίωξη της χρηστής δημόσιας διοίκησης και θα αποτελέσει γι αυτούς παράδειγμα όταν σε λίγα χρόνια θα αναλάβουν τη σκυτάλη της στελέχωσής της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου