Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τιμητική διάκριση στην Παγκόσμια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής

Τιμητική διάκριση μαθητών του 30ού Δημοτικού Σχ. Βόλου

Μια σημαντική τιμητική διάκριση είχαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 30ού δ. σχ. Βόλου Χρήστος Γιαννουσάς , Ηλίας Νάτσιος και Αλέξανδρος Σελιτσανιώτης, οι οποίοι συμμετείχαν στην Παγκόσμια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ναρίτα της Ιαπωνίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Περισσότερα από 2.000 έργα μαθητών από 40 πόλεις , 22 κρατών από όλο τον κόσμο ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην κορυφαία έκθεση με τίτλο «International Exchange Exhibition of Childrens Art in 2016” του Executive Committee for the International Exchange Exhibition of Children’s Art Administration Office για την προώθηση της Διεθνούς Φιλίας και Ειρήνης των Λαών.
Με τα σχέδιά τους οι μαθητές ανέδειξαν τη σημασία της φιλίας ως «υπερόπλου» , στα χέρια των παιδιών, προάσπισης της ειρήνης . Τα τρία παιδιά ήθελαν με τις ζωγραφιές τους να θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους, ότι όλες οι παιδικές ψυχές έχουν δικαίωμα στην αγάπη, στην ειρήνη και στη μόρφωση και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται και αξίζουν μια καλή και χαρούμενη ζωή.
Στην προσπάθεια των παιδιών πέρα από τη στήριξη των οικογενειών τους βοήθησαν σημαντικά κι ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Παναγιώτης Σκουμή κι η διεύθυνση του 30ού Δημοτικού Σχ. Βόλου που ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου