Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» η Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου



Ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη  6 Απριλίου 
και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Απριλίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου  ανοίγει τις πύλες του αύριο Πέμπτη  6 Απριλίου στο Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Απριλίου ημέρα Κυριακή,  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, και του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και σε συνεργασία με μία σειρά φορέων και χορηγών. 
Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά , αυτό είναι το μήνυμα του 2ου Φεστιβάλ βιβλίου, ένα μήνυμα που στόχος είναι να αγγίξει όχι μόνο τους μικρούς μαθητές , αλλά και τους έφηβους. 
Η μεγάλη επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ βιβλίου πέρυσι έδωσε την δύναμη και την θέληση στους οργανωτές όπως είναι η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, να προχωρήσει στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ .Στη διοργάνωση αυτή επίσης συμμετέχουν ως υποστηρικτές  οι: η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού και Παιδικού Βιβλίου, το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), η «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών» , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και το Σωματείο Ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί».
 Η συμμετοχή όλων αυτών των φορέων της πόλης μας  για την διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ είναι από μόνο του ένα εξαιρετικό γεγονός διότι καταδεικνύει την ευαισθησία και την αγάπη όλων αυτών για το βιβλίο, αλλά κυρίως τη προώθηση της φιλαναγνωσίας. ΄Ετσι  για δεύτερη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τετραήμερο στον Βόλο, 70 και πλέον συγγραφείς, εικονογράφοι, μουσικοί και ηθοποιοί, επιστήμονες κ.α. από την πόλη μας, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, αλλά κι από την Κύπρο , προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο, με τη συμμετοχή 39 εκδόσεων και αυτοεκδόσεων, 84 τίτλων βιβλίων. Το όλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει και πολύ σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, όπου θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα συμμετέχουν στις δράσεις του.
Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» συμμετέχει σε αυτή την τόσο σημαντική  συνδιοργάνωση   προσκαλώντας την συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, το Σάββατο 8/4 το απόγευμα στις 7 μ.μ. παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Βιβλιοφαγία: «Η  αποτελεσματικότερη υγιεινή διατροφή» με αναφορά στα μυθιστορήματα της συγγραφέως: «Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας», «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού» και «Το φιλί της λύκαινας».  Η συγγραφέας θα επιχειρήσει να εξάρει την ανάγκη της φιλαναγνωσίας και πώς μπορούμε να στρέψουμε τους νέους στην ανάγνωση καλών λογοτεχνικών έργων.     Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε στην Aθήνα.       Έχει τιμηθεί με επτά βραβεία σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με τον έπαινο Pier Paolo Vergerio του Πανεπιστημίου της Padova και με το βραβείο Oυράνη για την παιδική λογοτεχνία από την Aκαδημία Aθηνών. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιαπωνικά, έχουν μεταδοθεί από την EPT και το PIK κι έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και ξένα αναγνωστικά. Έχει αντιπροσωπεύσει την Eλλάδα σε οκτώ διεθνή συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και έχει δώσει πλήθος διαλέξεις και ομιλίες για την παιδική λογοτεχνία σε όλη την Eλλάδα. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Mελέτης και Έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας "Oι διαδρομές" και μέλος της Eθνικής Eταιρίας Eλλήνων Λογοτεχνών, του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου (Γενική Γραμματέας 1984-1990) και άλλων λογοτεχνικών σωματείων. Ασχολείται επίσης με τη θεωρητική μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας. Μέχρι σήμερα έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία.

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου