Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου

 Για δράσεις τους, κατά την περσινή χρονιά

 



Κύριο μέλημα όλων των εκπαιδευτικών στο 30ό Δ. Σχ. Βόλου είναι η ομαλή προσαρμογή και ενεργοποίηση των μαθητών/τριών μας στο σχολικό περιβάλλον και η καλλιέργεια της αγάπης για το σχολείο, ώστε να ανοίγονται νέοι δρόμοι για ανάπτυξη και δημιουργία..                

Στο 30ό Δ. Σχ. Βόλου οι μαθητές/τριες διδάσκονται , λαμβάνοντας τα απαιτούμενα γνωστικά και ηθικά εφόδια, ώστε να συμμετέχουν, να εκφράζονται και να μαθαίνουν τον τρόπο του πώς να μαθαίνουν προετοιμαζόμενοι για τη συνέχεια της ζωής τους.          Διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.           

Με συνεχείς δραστηριότητες στην ελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά, την πληροφορική, τις ξένες γλώσσες και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι επιτυγχάνεται ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών.                                           Οι μαθητές μαθαίνουν παίζοντας, δημιουργώντας, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και διαμορφώνοντας ένα κλίμα ευχάριστο και ένα περιβάλλον φιλικό, ασφαλές και πολιτισμένο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους και να κατακτήσουν κορυφαίες διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως θετικές επιστήμες (μαθηματικά, φυσική) αλλά και γενικότερα στις παραστατικές τέχνες (θεατρικές ομάδες, μουσικά σύνολα, χορωδία, λογοτεχνία, εικαστικά, αθλητισμός) αλλά και σε εθελοντικές ομάδες.

Στο παραπάνω πλαίσιο κατά την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις ακόμη και στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης. Το σχολείο συμμετείχε στο μαθηματικό διαγωνισμό για μαθητές/τριες Ε’- Στ’ Δημοτικού, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής των Εκδόσεων Πατάκη, στη δράσηYouSmile από το Χαμόγελο του Παιδιού με στόχο τη συγκέντρωση πράξεων και πρωτοβουλιών μαθητών/τριών, όπου, σε ατομικό επίπεδο ή ομαδικό επίπεδο , είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο κι ενέπνευσαν είτε άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης και οι απόφοιτοι/τές μας, μαθητές/τριες της Α’ τάξης Γυμνασίου, την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας , τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλακαι παρέλαβαν τα βραβεία, επαίνους και διακρίσεις για τα έργα τους.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου παρέδωσε τα σχετικά βραβεία στους μαθητές/τριές μας μαζί με αναμνηστικά δώρα ευχόμενη καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά.

Τις διακρίσεις για τις εκδόσεις Πατάκη και τη δράση YouSmile από το Χαμόγελο του Παιδιού η συντοπίτισσα καλή φίλη του 30ού και καταξιωμένη συγγραφέας Ελένη Δικαίουπου μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου