Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση του Πολεμικού Μουσείου «Αγωνιστές και Άρματα» έρχεται στον Βόλο την 1η Νοεμβρίου

 

 


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποδέχθηκε πρόταση συνεργασίας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Το Μουσείο Πάει Σχολείο», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με υπεύθυνο φορέα οργάνωσης και υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο. Σκοπός της δράσης είναι η παρουσίαση από το Πολεμικό Μουσείο αυτοδύναμης περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο «Αγωνιστές και Άρματα» που θα απευθύνεται σε μαθητές και θα πλαισιώνεται με προβολή ολιγόλεπτου οπτικού υλικού και διανομή έντυπου υλικού.

 

Στο Βόλο η Έκθεση θα στεγαστεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου και θα έχει διάρκεια  από την 1η Νοεμβρίου έως και τις  5 Νοεμβρίου 2021.

 

Ως παράλληλη δράση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προβάλλει ως βασικό έκθεμα ένα αντίγραφο της Χάρτας του Ρήγα, που αποδίδεται με κεντητική τέχνη χειροτεχνημένο από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και φιλοξενείται στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ενώ προβάλλονται εκθέματα  από τις αρχαιολογικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, οι οποίες αναφέρονται στη Χάρτα.  Επιπλέον υπάρχει ψηφιακή παρουσίαση «Τοπική ιστορία και τέχνη στη Μαγνησία στα χρόνια της Επανάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου