Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Free Mobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου και «Προσβάσιμες πόλεις»…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ομάδα του Free Mobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου συναντάει την ομάδα του «Προσβάσιμες πόλεις»…
Στο πλαίσιο της συλλογής προσβάσιμων σημείων για ΑμεΑ αλλά και εμποδιζόμενα άτομα στην Ελλάδα, η ομάδα Prosvasis και η Intermedi@kt συνεχίζουν τη χαρτογράφηση και τις δράσεις ενημέρωσης στην  Βόλο 15-16/11/2016.
Μέσω του έργου «Προσβάσιμοι δρόμοι –Άνθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία», η συλλογή βάσης προσβάσιμων σημείων, θα συνεχιστεί στην πόλη της  Βόλου, με σκοπό να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα www.prosvasis.co, αλλά και να δημιουργηθούν προσβάσιμοι προορισμοί με χρήση διαδικτυακών χαρτών.
Η ομάδα του Free Mobility του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου θα συναντήσει την ομάδα του «Προσβάσιμες πόλεις» την Τρίτη 15/11/2016 στις 11.00 το πρωί μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα συμμετάσχει ενεργά στην καταγραφή των προσβάσιμων σημείων του κέντρου της πόλης.
Η προσπάθεια είναι να καταγραφούν προσβάσιμα:
  1. Εστιατόρια/καφέ, προσβάσιμα
  2. Ξενοδοχεία με δωμάτια ΑμεΑ
  3. Χώροι πολιτισμού προσβάσιμοι (Μουσεία)
  4. Θέσεις παρκαρίσματος για αυτοκίνητα ΑμεΑ
  5. Χώροι «περιπάτου» για ΑμεΑ (πεζόδρομοι)
  6. Χώροι κινηματογράφων/θεάτρων
  7. Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC
  8. Σχολεία με προσβασιμότητα για παιδιά με κινητική αναπηρία
  9. Ειδικά σχολεία
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην εκστρατεία του Free Mobility που αφορά ομάδες μαθητών των ειδικών σχολείων της β/θμιας εκπαίδευσης. Σκοπός της ομάδας είναι να ακουστεί με κάθε τρόπο το σοβαρό πρόβλημα εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης και την αρχή της ισότητας των δικαιωμάτων των πεζών, να καταγράψει, να προτείνει αλλά και να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες που γίνονται στην πόλη… Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά… βάζει τον πήχη ψηλά… και ελπίζει στη βοήθεια όλων για μία πόλη πιο ανθρώπινη… πιο φιλόξενη… πιο φιλική προς κάθε εμποδιζόμενο πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου