Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από 550 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

Εκατοντάδες προγράμματα σχολικών
δραστηριοτήτων στα σχολεία του νομού
Οι μαθητές έχουν ευκαιρία να εντρυφήσουν σε θεματολογία που τους ενδιαφέρει
Πάνω από 550 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων θα εξελιχθούν φέτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τους υπεύθυνους πολιτισμού της Α’Βαθμιας και Β’Βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προγραμμάτων, σημειώθηκε αύξηση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα 270, ανέφερε η Κική Δανιηλίδου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως εξήγησε, τα προγράμματα υλοποιούνται δύο ώρες ανά εβδομάδα εκτός διδακτικού ωραρίου και οι μαθητές έχουν ευκαιρία να εντρυφήσουν σε προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Φέτος ο άξονας των προγραμμάτων είναι αειφόρο σχολείο και προσφυγικό, αλλά τα προγράμματα έχουν πολλές παραλλαγές όπως θεατρικά, ανθρώπινα δικαιώματα και πρόσφυγες, διατροφή κ.ά.
Αναφορικά με τα σεμινάρια, τονίστηκε ότι θα γίνουν δύο την ερχόμενη Κυριακή και στις 11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου για εκπαιδευτικούς, ενώ προγραμματίζονται επτά συνολικά.
Ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είπε ότι κάθε χρόνο εφαρμόζονται προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για την αγωγή υγείας, πολιτισμό και άλλες ενότητες, που υλοποιούνται στη σχολική ζώνη. Ο ρόλος των υπεύθυνων δραστηριοτήτων, είπε είναι να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να πάνε ένα βήμα παραπέρα στην εκπαίδευση.
Ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε τη συνεργασία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξαιρετική και αύξουσα, ενώ πρόσθεσε ότι στα Δημοτικά Σχολεία, αν και δηλώνουν ακόμη συμμετοχή σχολεία, αναμένεται να υλοποιηθούν 250 με 300 προγράμματα.
Ο υπεύθυνος του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού, στην Άνω Γατζέα Κωνσταντίνος Μαράτος χαρακτήρισε σημαντικό τον σκοπό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και αναφέρθηκε στην έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Στέφωσης, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Καφάβη, που θα μπει στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέλος, ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, αναφέρθηκε στο σεμινάριο για το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής που θα γίνει στο Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου, την Κυριακή και είπε ότι το πρόγραμμα επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών, ενώ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
Για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία
Η Κική Δανιηλίδου ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις γονέων σχολείων που θα υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα και απάντησε ότι είναι πολύ λιγότερες οι αντιδράσεις από την αποδοχή.
Όπως είπε, τα παιδιά είναι λιγότερο υποψιασμένα και αποδέχονται τους πρόσφυγες με μεγαλύτερη ευκολία. Η εκπαιδευτικός θεώρησε ότι οι αντιδράσεις θα ξεπεραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου