Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επισκευή και συντήρηση των αλεξικέραυνων στα σχολεία


                           Μετά τις παρεμβάσεις της Ένωσης Γονέων στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Ποσό 30.000 € θα διαθέσει ο Δ. Βόλου για την επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας σε σχολικά κτίρια του Δήμου, θέμα που θα έρθει προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.     
Όπως αναφέρεται στη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με την εργολαβία, που θα ανατεθεί με πρόχειρο διαγωνισμό, προβλέπεται η επισκευή, συμπλήρωση και αντικατάσταση συλλεκτήριων αγωγών γείωσης λόγω κλοπών και φθορών στα περισσότερα από τα σχολικά κτίρια.
Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση και βελτίωση κεφαλών αλεξικέραυνων όπου αυτή κριθεί σκόπιμη μετά από επιθεώρηση (έλεγχο και μέτρηση της ωμικής τους αντίστασης). Το συνολικό μήκος της επικείμενης συντήρησης υπολογίζεται περίπου στα 2.000 μέτρα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ανέρχεται στα 30.000 € και η δαπάνη του θα βαρύνει τον  K.A.  30-7331.037 του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2016, με τίτλο «Αντικεραυνική Προστασία Σχολικών Κτιρίων».
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης σε κάθε σχολικό κτίριο θα γίνουν δοκιμές στο σύνολο της εγκατάστασης που περιλαμβάνουν τη μέτρηση γείωσης, την προσκόμιση βεβαίωσης ηλεκτρολόγου και τη βεβαίωση πλήρους και καλής λειτουργίας.
Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και των δοκιμασιών και ελέγχων που απαιτούνται (συνολική προθεσμία), ορίζεται σε δύο ημερολογιακούς μήνες, από την έναρξη των εργασιών.
Σημειώνεται, ότι έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία για τον έλεγχο, επιδιόρθωση και αντικατάσταση των αλεξικέραυνων είχε στείλει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου