Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για την αντισύλληψη



                 Συνέστησαν οι ειδικοί, σε εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου

Πληθαίνουν, ενώ ταυτόχρονα, ξεκινούν….ολοένα και νωρίτερα ηλικιακά οι σεξουαλικές επαφές των νέων, με ανεπιθύμητες δυστυχώς πολλές φορές εγκυμοσύνες ανήλικων κοριτσιών και στη Μαγνησία, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων χθες, σε ειδική ενημερωτική συνάντηση, όπου οι ομιλήτριες, συνέστησαν σωστή και έγκαιρη ενημέρωση παιδιών και γονέων, από πολύ μικρή ηλικία.
Το ειδικό αυτό σεμινάριο, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων γονέων και εκπαιδευτικών, διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, (Tμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και τον «Οικογενειακό Προγραμματισμό του Νοσοκομείου Βόλου», με θέμα «Αντισύλληψη και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα» και τις σωστές πρακτικές ενημέρωσης των παιδιών μας. 

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που αφορούσε στην αντισύλληψη, κατέληξε σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, ανάπτυξης προβληματισμών και επίλυσης αποριών, έγινε χθες, και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα) στις 6 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου (Απόλλωνος με Ορμινίου Ν. Δημητριάδα) και αφορά κατά προτεραιότητα γονείς παιδιών από Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου.                                      Ομιλήτριες ήταν η κα Κατερίνα Καλαϊτζή Μαία και η κα Παναγιώτα Ντούλια Επισκέπτρια Υγείας. Από το Δ.Σ. της Ένωσης, παρέστησαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, η Ειδική Γραμματέας Λιάνα Πασχούδη, ο Αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής και η Ειδική Γραμματέας Γεωργία Μπίτση. Πληροφορίες και πιθανές νέες δηλώσεις συμμετοχής, (στο μέτρο των δυνατοτήτων) στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη τηλ. 6977-070414 και lianapashoudi@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου