Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Πέντε σχολεία της Μαγνησίας στην παγκόσμια καμπάνια: «COP26 - Ζωγραφίζοντας για τη Γη!»

 

  Ζωγραφιά από τον μαθητή του 1ου Πεπαρήθειου Δ.Σ. Σκοπέλου, Παναγιώτη, 9 ετών






Ζωγραφιά από τον μαθητή του 33ου Νηπιαγωγείου Βόλου - Στέφανο, 5 ετών

Στις 12 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας η 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26). Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ΜΚΟ, ακτιβιστές, επιστήμονες και άλλες ομάδες παρευρέθηκαν στη σύνοδο αυτή για να διαπραγματευτούν σχετικά με το επείγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της. Παράλληλα με τη Διάσκεψη, ο εκπαιδευτικός εκδοτικός οίκος της Twinkl κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στις σχολικές τάξεις μέσω της εκπαιδευτικής δράσης: Draw Upon Earth - Ζωγραφίζοντας για τη Γη! και να φανταστούν πως θα είναι η Γη σε  50 χρόνια και πως φαντάζονται την τέλεια Γη.                                         Ανάμεσα στα 24 σχολεία από την Ελλάδα που έλαβαν μέρος σε αυτή την παγκόσμια καμπάνια βρίσκονται και 5 σχολεία από τη Μαγνησία! Εκτός από το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου που συμμετείχε με τους μαθητές του τμήματος Δ1, στη δράση έλαβαν μέρος και 4 Νηπιαγωγεία. Αυτά ήταν, το 18ο και το 33ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το Νηπιαγωγείο Αχιλλείου, το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου!

Απολογισμός της δράσης

Στο project μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί πάνω από 1500  συμμετοχές μαθητών από 20+ χώρες οι οποίοι χρησιμοποιώντας το φύλλο εργασίας της καμπάνιας παρουσίασαν οπτικά τις ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες τους για το μέλλον του πλανήτη. Στην Ελλάδα συμμετείχαν 390 μαθητές από 24 διαφορετικά σχολεία και προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα όλων των μαθητών δημιουργήθηκε η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής.  Σημαντικό είναι και το γεγονός πως η Μαγνησία έχει εκπροσώπηση σε αυτή τη δράση καθώς πέντε σχολεία, ένα Δημοτικό και τέσσερα νηπιαγωγεία συζήτησαν για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και ζωγράφισαν τη Γη που φαντάζονταν!

Ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλα τα παιδιά

Από την Τουρκία ως την Ινδία και από την Αίγυπτο ως τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, το μήνυμα που δόθηκε από τα παιδιά ήταν ξεκάθαρο!  Τα παιδιά πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή προκειμένου το μέλλον στον πλανήτη μας να είναι καλύτερο και ο ιδανικός τους πλανήτης να γίνει πραγματικότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου