Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Βιωματικό εργαστήριο της Πρότασης Ζωής στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

 


Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο στην Ε1΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου κου Γεώργιου Πούλιου και της δασκάλας της τάξης κας Ελένης Καρυώτου.

 

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος επισκέφθηκαν το σχολείο στις 02/12 και πραγματοποίησαν βιωματική παρέμβαση στους μαθητές. Με τη χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε  το θέμα της Διαχείρισης των Συγκρούσεων.

 

Το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες, ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικούς, στρατιωτικούς, επαγγελματίες υγείας, κ.ά.).

 

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.

 

Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική κατόπιν ραντεβού σε θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια.

 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου