Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εξόρμηση στη Δράκεια για γονείς και παιδιά του Γυμνασίου Αγριάς

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 28 Νοεμβρίου 2021 η εκπαιδευτική εξόρμηση στη Δράκεια, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Αγριάς, με τη συνδρομή του συντοπίτη και κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη και αλπινιστή Νίκου Μαγγίτση. Στη δράση αυτή συμμετείχαν συνολικά 25 γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνάντηση στην κάτω πλατεία της Δράκειας στις 10:00, πεζοπορία διάρκειας μίας ώρας μέχρι τον Άγιο Λαυρέντιο (εύκολη κυκλική διαδρομή χωρίς ανηφόρες) με επιστροφή. Στο μέσο της πραγματοποιήθηκε σύντομη στάση στον Άγιο Λαυρέντιο όπου προσφέρθηκε ένα μικρό γλύκισμα στους συμμετέχοντες.

Κατά την επιστροφή γονιών και μαθητών στη Δράκεια, ο λαογράφος Γιάννης Χατζάκος, στο πλαίσιο της μαύρης επετείου της 18ης Δεκεμβρίου 1943 (όπου εκτελέστηκαν 118 κάτοικοι του χωριού από τους Γερμανούς) μοιράστηκε μαζί τους  προφορικές ιστορίες, μαρτυρίες και τεκμήρια. Η εξόρμηση έκλεισε με φαγητό στην πλατεία της Δράκειας όπου όλοι απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμά του και ιδίως το Νίκο Μαγγίτση που είναι διαχρονικά δίπλα στις δραστηριότητές του σε κάθε του κάλεσμα καθώς και τις αδελφές Λύτρα που μερίμνησαν για την οργάνωση της ενημέρωσης.

Οι εξορμήσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν καθώς η ανταπόκριση των συμμετεχόντων απέδειξε πόση ανάγκη έχουν οι γονείς στις μέρες μας για ανάλογες εκπαιδευτικές εξορμήσεις, πάντα μαζί με τα παιδιά τους.

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου