Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αγιασμοί σχολείων στη Μαγνησία

 Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα και αρκετά σχολεία έχουν κοινοποιήσει και στο ευρύ κοινό τις ώρες και τον τρόπο έναρξης των σχολείων. 

Αγιασμός του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου          

Tην Δευτέρα 13-09-2020 οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 10.00 πμ για την τελετή Αγιασμού ,οι μεν εμβολιασμένοι με βεβαίωση εμβολιασμού, οι δε ανεμβολίαστοι με πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή self test έως και 24 ώρες  πριν την προσέλευση στο σχολείο. Η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί ώρα  10.45 πμ  και σύμφωνα με τις οδηγίες στο προαύλιο του σχολείου με αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών οι υπόλοιποι  δε μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσες . Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κατά την διάρκεια της ημέρας  για την σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται .Η  χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Στο Δημοτικό Άλλης Μεριάς

ο επίσημος Αγιασμός της Π.Ε.

Στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9.00 πμ στον προαύλιο χώρο του σχολείου , παρουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πολύζου Γεώργιου, ο  επίσημος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021- 2022. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

Στις 9.30 τη Δευτέρα ο Αγιασμός

των 8ου Γυμνασίου και 8ου ΓΕΛ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός τoυ 8ου Γυμνασίου και του 8ου ΓΕΛ Βόλου για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, στο προαύλιο των δύο Σχολείων. Η προσέλευση των μαθητών/-τριών ορίζεται στις 09:00΄ και θα γίνεται με μάσκα και Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης ή Αποδεικτικό self test, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Τι ώρα θα γίνει ο Αγιασμός

στο Μουσικό Σχολείο Βόλου  

Ο Σύλλογος διδασκόντων, οι υποδιευθυντές και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου ενημερώνουν του μαθητές σχετικά με την ημέρα του Αγιασμού, Δευτέρα, ότι η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει στις 8. 45-9 π. μ.  από τις εισόδους της σχολικής αυλής(από την μεσαία πόρτα εισέρχεται και αποχωρεί το Λύκειο και από την μεγαλύτερη είσοδο στην γωνία εισέρχεται και αποχωρεί το Γυμνάσιο). Επίσης, στην είσοδο και στις τάξεις θα γίνει έλεγχος των selftests και  των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στις 10 θα γίνει ο Αγιασμός, στην συνέχεια τα παιδιά θα πάρουν τα βιβλία τους, ενώ η τελετή θα τελειώσει γύρω στις 12μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς δεν μπορούν να βρίσκονται εντός του σχολείου και εντός της αυλής. Τέλος, οι καθηγητές εύχονται να  το επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά την παιδεία που τους αξίζει. 


Οδηγίες ενόψει του Αγιασμού

στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

Το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας (Φυτόκο) ενημερώνει τους μαθητές του και τους κηδεμόνες τους ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ. Η τελετή θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών του σχολείου και χωρίς την παρουσία γονέων.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται με την επίδειξη του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) . Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, στα μέσα μεταφοράς, στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους  του σχολείου.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας στις 8:15.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία.

Όλοι οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού (10:30 περίπου) με λεωφορεία της γραμμής Νο 2.

Από το αστικό ΚΤΕΛ ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής Νο 2 που θα εξυπηρετούν τους μαθητές κατά την προσέλευσή τους (προέκταση):

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 7:37, 7:48 , 7:53 , 7:58.

 

Παρακαλούμε τους γονείς που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους να μην σταθμεύουν στην είσοδο του σχολείου γιατί δυσχεραίνουν τη διέλευση των αστικών λεωφορείων. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε, στην Ιστοσελίδα του σχολείου: 1epal-n-ionias.mag.sch.gr στο facebook : http://www.facebook.com/1oEPALNeasIoniasMagnisias, στα τηλέφωνα του σχολείου: 2421085929, 242185931

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου