Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Προβληματισμός γονέων για την προοπτική της σχολικής χρονιάς και τις σχετικές αποφάσεις

Αρκετά είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα τηλεφωνήματα αλλά και σημειώματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που λαμβάνει τόσο κεντρικά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, όσο και τα μέλη του Δ.Σ.ξεχωριστά, για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και κηδεμόνες και αφορούν βεβαίως στα παιδιά τους και τα όσα αφορούν στη λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Συλλόγων, συνυπογράφει όπως και αποστέλλει αρμοδίως, με αποφάσεις του Δ.Σ. ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς, έγγραφα και αιτήματα για διάφορα ζητήματα για τα οποία ζητείται παράλληλα η υποστήριξη των συλλόγων γονέων, ώστε να υπάρχει πάντα ένα δυναμικό μέτωπο διεκδίκησης λύσεων, προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Αντιδράσεις προφανώς και υπάρχουν για θέματα που περιλαμβάνονται στο νέο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία καθώς οι όποιες αλλαγές προτείνονται έχουν εφαρμογή στην ήδη "προβληματική" κυρίως λόγω κορωνοϊού χρονιά, γεγονός που επιφέρει επιπλέον φόρτιση ειδικά στα παιδιά που καλούνται φέτος να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Παράλληλα, η Ένωση στέκεται δίπλα στα αιτήματα των συλλόγων και σε ότι αφορά στη διαμμορφωθείσα κατάσταση με τον κορωνοϊό, ζητώντας πάντα, να τηρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια και υγιεινή . Επίσης, προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις. Να γίνονται και να συνεχιστούν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και δωρεάν τα μοριακά τεστ ελέγχου εφόσον είναι απαραίτητα να γίνουν. 

Επίσης, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Να αποφασιστούν μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης, αλλά ως αίτημα αναδεικνύεται η απόσυρση των αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ τουλάχιστον για τη φετινή διαδικασία. Εξυπακούεται ότι στο θέμα της ασφάλειας και υγείας, είναι η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και η μονιμοποίηση καθαριστριών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου