Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μοναδική εμπειρία για τα υποβρύχια μουσεία ...

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι γονείς, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα υποβρύχια μουσεία. Μετά από πρόσκληση που δέχθηκε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, συμμετείχε πέραν όλων των άλλων γονέων, μελών και εκπροσώπων συλλόγων, και ο Έφορος του Δ.Σ. της Ένωσης, Δημήτρης Παπαντωνίου.
Όπως τονίστηκε, η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας που από φέτος το καλοκαίρι  προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και στους λάτρεις των ενάλιων αρχαιοτήτων τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου -το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί κάποιος να καταδυθεί- μαζί με άλλα έξι συνολικά,   αρχαία και νεότερα ναυάγια – Υποβρύχια Μουσεία σε τέσσερις θέσεις στις Σποράδες και το Δυτικό Παγασητικό.
Στον Βόλο, ουσιαστικά, έγινε η τελετή λήξης του βραβευμένου δύο φορές, ευρωπαϊκού προγράμματος για τις ενάλιες αρχαιότητες,  τα υποβρύχια μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό Bluemed, στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν επικεφαλής εταίρος 



Ο Έφορος του Δ.Σ. της Ένωσης Δ. Παπαντωνίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου