Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση για την αυτόνομη κατάδυση στο 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας


Στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που οργανώνει και συμμετέχει ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου (ΣΑΒ), ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας προκειμένου να κάνει μια παρουσίαση στους μικρούς μαθητές σχετικά με την αυτόνομη κατάδυση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλος του ΔΣ, κ. Ρακιτζής Απόστολος, έκανε μια σύντομη περιγραφή και επίδειξη του καταδυτικού εξοπλισμού και απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τα παιδιά. Στο τέλος, ο μικροί μαθητές επεξεργάστηκαν τον καταδυτικό εξοπλισμό και έμαθαν μερικά από τα σήματα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι δύτες υποβρυχίως, ενώ ο κ. Ρακιτζής, αψηφώντας τη ζέστη και το μεγάλο βάρος, φόρεσε τον πλήρη εξοπλισμό χαρίζοντας έτσι ένα μεγάλο χαμόγελο ενθουσιασμού και χαράς στους μελλοντικούς αυτοδύτες!
Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κ. Λόλας Αλέξιος, ο οποίος είναι και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε στους μαθητές για τον μαγευτικό κόσμο του βυθού και για τα διάφορα ζωάκια, αλλά και τα πλαστικά απορρίμματα  που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια κατάδυση, αναδεικνύοντας έτσι και το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.
Πολλά συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, τις κυρίες Καλιάφα Μαρία, Βουκλή Ελένη και Γουλιαρίδου Στέλλα, για την πρωτοβουλία που πήραν να καλέσουν τα μέλη του ΣΑΒ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου