Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Τα σχολεία κωδικοποιούν, τα ρομπότ συναντιούνται»


Εξαιρετική  εμπειρία από την επίσκεψη 
του 8ου Γυμνασίου Βόλου στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας  

Στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με  τίτλο «Τα σχολεία κωδικοποιούν, τα ρομπότ συναντιούνται» (Schools coding, robots meeting) ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης, φιλόλογος, και οι καθηγητές Νίκος Σαμαράς, πληροφορικής,, Εβελίνα Λουφοπούλου, γερμανικής γλώσσας, και Γεωργία Καρασμάνογλου, οικονομίας, επισκέφτηκαν το συνεργαζόμενο σχολείο Scoala Gimnasiala no 5 στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας, μαζί με το σχολείο από το προάστιο της Σμύρνης Γκαζιμίρ (Gaziemir) της Τουρκίας - Sarnic Sehit Uzman Cavus Egemen Yildiz Ortaokulu,  που ασκεί τον συντονιστικό ρόλο.
Στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Τελέορμαν, που βρίσκεται νότιο-ανατολικά από το Βουκουρέστι, σε έναν δήμο 45.000 κατοίκων, πραγματοποιήθηκε από τις 27 Μαΐου μέχρι την 1 Ιουνίου 2019 η τρίτη συνάντηση εκπαιδευτικών από τις τρεις χώρες που  συμμετέχουν στη δράση του προγράμματος. Οι παιδαγωγικές ομάδες που ταξίδεψαν εκεί αποκόμισαν μια εποικοδομητική εμπειρία τόσο από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που παρακολούθησαν, όσο και από την υποδειγματική φιλοξενία που δέχθηκαν. Οι δράσεις περιλάμβαναν καθημερινές συναντήσεις στο σχολείο με επίδειξη και εκπαίδευση στον προγραμματισμό 3D εικονικών περιβαλλόντων από τους μαθητές του σχολείου και από μαθητές του γυμνασίου και λυκείου, καθώς και στον προγραμματισμό  σε Scratch  στο σύστημα Micro:bit και στην επίλυση προβλημάτων με την εκπαιδευτική ρομποτική πλατφόρμα Edison από φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.
Επίσης, οι φιλοξενούμενες ομάδες συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στα εργαστήρια συστημάτων μηχανικής ακριβείας και στο κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEAM, Robo Hub.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πολλές επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης, όπως το Εθνογραφικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, αλλά και της πρωτεύουσας, όπως το πάρκο Νicolae Romanescu, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα  λαϊκής αρχιτεκτονικής και παραδοσιακής ζωής της χώρας. Μοναδική εμπειρία ήταν και η εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στο  επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Bran, γνωστό ως ‘’Κάστρο του Κόμη Δράκουλα’’, και η ξενάγηση στο Κάστρο Peles, το οποίο είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη των Βαλκανίων, κτισμένο κοντά στην ορεινή μικρή πόλη Σινάια των Καρπαθίων.
Πλούσια επίσης ήταν και η γαστρονομική εμπειρία καθώς  οι αποστολές απόλαυσαν πιάτα βαλκανικής κουζίνας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ο σύλλογος διδασκόντων μαζί με τον σύλλογο  γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου, αλλά και στο πλαίσιο ρουμάνικης βραδιάς  με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς σε πάρκο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως η θερμή φιλοξενία από τη ρουμάνικη ομάδα συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να γίνουν ισχυρότεροι οι ήδη  φιλικοί δεσμοί ανάμεσα σε όλα τα συμμετέχοντα  μέλη .
Τον  Οκτώβριο 2019 οι παιδαγωγικές ομάδες του  8ου Γυμνάσιου Βόλου και του Scoala Gimnasiala no 5 της Αλεξάνδρειας της Ρουμανίας ετοιμάζονται να επισκεφθούν  για δεύτερη φορά το Sarnic Sehit Uzman Cavus Egemen Yildiz Ortaokulu  στη Σμύρνη της Τουρκίας.



Πώς θα παραλάβουν τις βεβαιώσεις, όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν




Εάν ακόμη και μετά την τελετή εκδήλωσης για τη βράβευση μαθητών της ΣΤ τάξης που πραγματοποιήθηκε, υπάρχουν εκκρεμότητες που μπορεί να τακτοποιηθούν με την απονομή επαίνων σε επιπλέον παιδιά ή υπήρξαν παιδιά που δεν παρέλαβαν τον έπαινο, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων  μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414.

Οι δύο μαθητές και η μαθήτρια που κέρδισαν τα τρία χρηματικά έπαθλα



Τα τρία παιδιά που κληρώθηκαν μεταξύ των αριστούχων μαθητών της ΣΤ τάξης και παρέλαβαν το καθένα από 200 ευρώ είναι : Νικάκη Βασιλική, Μάνος Φώτης και Ιβανούδης Μιχαήλ.
Όπως σημειώθηκε τέλος, η Ένωση, δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη συμμετοχή, όσων μαθητών δεν δηλώθηκαν εγκαίρως ή καθόλου απ΄ τις σχολικές τους μονάδες, ενώ και η όποια βράβευση, δεν αποκλείει την ύπαρξη πολλών ακόμη άριστων μαθητών, στα σχολεία.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου ευχαριστεί !


Εξαιρετική ήταν η παρουσία της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας της Σχολής Ελληνικής Μουσικής του κ. Παύλου Πλάκα στην πρόσφατη εκδήλωση για τις βραβεύσεις των αριστούχων της ΣΤ τάξης των σχολείων και στην οποία συμμετείχαν, οι: Κυριάκος Ευμένιος-Νομικός: αρμόνιο, Νίκος Μπέλλος: κιθάρα και τραγούδι, Κασσιανή Κατσαρού: τραγούδι, Καλλιόπη Ματθαίου: κιθάρα και τραγούδι, Γιάννης Κουτσερής: κιθάρα, Γιάννης Σιτάς: κιθάρα, Κατερίνα Αλαμανιώτη: κιθάρα, Χρήστος Γκαβλιαρούδης :κιθάρα, Δέσποινα Φραγκούλη: κιθάρα .
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, τους ευχαριστεί! 



Διέξοδο για οικονομικές μετακινήσεις μαθητών και το καλοκαίρι στον Βόλο



Με την κάρτα μέχρι τέλος Ιουνίου και με φοιτητική κάρτα μέχρι τον Αύγουστο

Την δυνατότητα να συνεχίσουν να μετακινούνται οικονομικά και το καλοκαίρι δίνει στους μαθητές το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, μετά από αίτημα που είχε τεθεί από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγριάς, που το έθεσε υπόψιν της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και που και αυτή με τη σειρά της μερίμνησε να ενισχύσει το αίτημα. 

Ειδικότερα στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά, λήγει η δυνατότητα χρήσης της μαθητικής κάρτας για αγορά μειωμένου εισιτηρίου και για το λόγο αυτό για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο – και μόνο για αυτούς – και για να συνεχίσουν οι μαθητές να μετακινούνται οικονομικά έχουν την δυνατότητα αγοράς της φοιτητικής μηνιαίας κάρτας.
Η φοιτητική μηνιαία κάρτα κοστίζει 55 ευρώ για την Α’ και Β’ Ζώνη και 40 ευρώ για την Α’ Ζώνη. Με την αγορά της συγκεκριμένης κάρτας ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συνεχίσουν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο. Την μηνιαία φοιτητική κάρτα οι μαθητές μπορούν να την προμηθεύονται από τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Κοραή 56, 2ος όροφος.
«Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και ανταποκρινόμενοι σε πολλά αιτήματα γονέων αποφασίσαμε να δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές για τους δύο μήνες που δεν ισχύει η μαθητική κάρτα, Ιούλιο και Αύγουστο, να μπορούν να αγοράσουν την μηνιαία φοιτητική κάρτα για να μην χρειάζεται να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο», τονίζει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Ευαγγελινός.
Ο ίδιος εξηγεί πως με την αγορά της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας ουσιαστικά οι μαθητές αγοράζουν τα μειωμένα εισιτήρια ενός μήνα όταν τα προηγούμενα χρόνια από τις 15 Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο οπότε και τίθεται ξανά σε ισχύ η μαθητική κάρτα οι μαθητές έπρεπε να πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο ολόκληρο εισιτήριο».

Συγχαρητήρια εκφράζει το Δ.Σ. της Ένωσης, για την πρωτοβουλία ανάδειξης και υποστήριξης του αιτήματος, από το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Αγριάς 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

10ο Γυμνάσιο Βόλου: Σχολείο ανοιχτό στον πολιτισμό και στην κοινωνία






Αποχαιρετώντας το σχολικό έτος 2018-2019, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου έκανε τον απολογισμό των δράσεών του για τη χρονιά που πέρασε αφήνοντας πίσω του πλούσιες δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του εθελοντισμού και της ενημερωτικής εκπαίδευσης των μαθητών του. Η διευθύντρια κ. Κυριακή Δανιηλίδου , η υποδιευθύντρια κ. Ζωή Λεβαντή και ο σύλλογος διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου, πιστοί στην πεποίθηση ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους πρόσφεραν η Θεματική Εβδομάδα, οι διδακτικές επισκέψεις, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και άλλες δράσεις.
Καλωσορίζοντας στις τάξεις του Γυμνασίου ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές, οι μαθητές του σχολείου έμαθαν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους του διαδικτύου και εκπαιδεύτηκαν στην οδική ασφάλεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, έκαναν πρακτική στις Πρώτες Βοήθειες από το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και ενημερώθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των δύο φύλων από εκπαιδευτικούς του σχολείου και με τη συνδρομή του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών. Σε συνεργασία με υπευθύνους του Οικογενειακού προγραμματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Είμαι έφηβος-είμαι έφηβη, τί μου συμβαίνει;» το οποίο βοήθησε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τις ψυχοσωματικές αλλαγές της εφηβείας και να ενημερωθούν σχετικά με την προσωπική τους υγιεινή, ενώ τα παιδιά στοχάστηκαν πάνω στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα. Πολύτιμη σε αυτή την κατεύθυνση υπήρξε και η συμβολή του ΚΕΘΕΑ, οι συνεργάτες του οποίου ενίσχυσαν τις άμυνες των μαθητών απέναντι σε κάθε είδους εξαρτήσεις, ενώ οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ δούλεψαν με τα παιδιά σε βιωματικά σεμινάρια. 
Όσον αφορά στις πολιτιστικές δράσεις του σχολείου, οι μαθητές κλήθηκαν να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική παράδοση και ιστορία μέσα από προγράμματα όπως  «Τα βότανα της ζωής μας» στο ΚΠΕ Μακρυνίτσας Πηλίου αλλά και από εκπαιδευτικές επισκέψεις στον οικισμό της Γορίτσας και στο μουσείο Λιμναίου πολιτισμού της Κάρλας. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους δύο ομάδες μαθητών του σχολείου συμμετείχαν με θεατρικό δρώμενο αλλά και με εισήγηση στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο της ΔΔΕ Μαγνησίας που ήταν αφιερωμένο στον Άνθιμο Γαζή. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και με συνοδεία καθηγητών τα παιδιά περιηγήθηκαν στο κτήριο Σπίρερ προκειμένου να μάθουν πώς λειτουργεί μια βιβλιοθήκη, έκαναν βιωματικά μαθήματα ιστορίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα «Μαθαίνω την Πόλη μου» με εκπαιδευτικές περιηγήσεις,  ενώ μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και στο αφιέρωμα για την Παναγία των Παρισίων που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νομού Μαγνησίας.
Ταυτόχρονα, μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο για την τέχνη της φωτογραφίας στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, άλλοι συμμετείχαν σε εργαστήρι δημιουργικής γραφής, σε διαγωνισμό φωτογραφίας αλλά και στη μεγάλη Διασχολική Έκθεση Τέχνης  με θέμα «Κινήματα και Καλλιτέχνες». Εξάλλου, πολλοί μαθητές του σχολείου είναι μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του 10ου Γυμνασίου, αλλά και της χορωδίας του σχολείου η οποία έχει πλούσια ιστορία συμμετοχών σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ με πανελλήνιες διακρίσεις. Πραγματοποιήθηκε επίσης στο σχολείο έκθεση Έργων Τέχνης με θέμα: «Από την Αρχαιότητα στη Βυζαντινή Εποχή». Τέλος, προκειμένου τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου ενίσχυσαν τις δράσεις της Κουζίνας Αλληλεγγύης, υποστήριξαν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και επισκέφθηκαν με τη χορωδία το Γηροκομείο Βόλου προσφέροντας παραϊατρικό υλικό.
Κάνοντας τον απολογισμό του σχολικού έτους, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και σε όσους μαθητές συμμετείχαν στο σεμινάριο ρομποτικής και στο Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής, αλλά και στους μαθητές του Γυμνασίου που διακρίθηκαν από τους  μαθητικούς αθλητικούς αγώνες μέχρι το διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Μετά από μια πλούσια και κοπιαστική χρονιά, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποχαιρετούν τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και τους εύχονται καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες στη συνέχεια των σπουδών τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ήδη καλωσορίσει νέους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, οι οποίοι μέσα από τις δράσεις μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο έχουν γνωρίσει τους χώρους του νέου τους σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που θα τους περιμένουν στις τάξεις τον Σεπτέμβρη.



Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ημερίδα ενημέρωσης στο Σ.Δ.Ε.




Βράβευση μαθήτριας του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας




Στo πλαίσιo του διαγωνισμού «Μαθητικοί και Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2019»

Στo πλαίσιo του διαγωνισμού «Μαθητικοί και Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2019» με θέμα «Ο κόσμος μου» των Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, που διοργάνωσε το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας με την έγκριση του Ι.Ε.Π. και τη στήριξη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών και του Δ.Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Καλλιτεχνική Σύνθεση» καθώς και τον 1ο Έπαινο στην κατηγορία «Σκίτσο-Γελιογραφία-Κόμικ».
Συμμετείχαν επίσης οι μαθητές  της Β’ τάξης (Ε.Τ.) του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας: Αγροκώστας Γιάννης, Εμμανουήλ Περικλής, Μίρτσεφ Θοδωρής, Παλαμιδά Αλεξάνδρα, Τσιούπη Νιόβη, και ο μαθητής της Γ’ τάξης (Ε.Τ.) του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, Βαριάμης Γιώργος. Οι καθηγήτριες Αλεξάνδρα Πιτυρίγκα, Κλειώ Παπαϊωάννου, Αγγελική Καμπούρη και Δήμητρα Κλένδρου συγχαίρουν τους μαθητές και εύχονται πάντα επιτυχίες.

Στον Βόλο τον Ιούλιο το φετινό συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας



            Το Βόλο επέλεξε η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ) με πρόεδρο τον καθηγητή αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Μαστιχιάδη, για να διεξαγάγει το 14ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριό της, από 8 έως 11 Ιουλίου 2019. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι στο Βόλο υπάρχει έντονη αστρονομική δραστηριότητα και μεγάλη παρόμοια προπαιδεία από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που διάγει πλέον το 29ο έτος της  δημιουργικής πορείας της. Και ενώ τα τελευταία προηγούμενα συνέδρια έγιναν κατά σειρά στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στην Αθήνα όπου υπήρχαν έδρες αστρονομίας στα Πανεπιστήμια, η Θεσσαλία αν και δεν διαθέτει μια τέτοια έδρα αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο, τη μεγάλη αυτή έλλειψη την αναπλήρωσε η εν λόγω Εταιρεία.
            Ακόμη και την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου την ανέλαβε ο Βολιώτης αστροφυσικός κ. Νικόλαος Πράντζος από τα ιδρυτικά Μέλη της Εταιρείας και τώρα επίλεκτο Μέλος της ΕΛ. ΑΣ. ΕΤ. με θέμα: «Οι προοπτικές της ανθρωπότητας στο Διάστημα». Και επειδή προβλέπεται να συρρεύσει πλήθος κόσμου στην ομιλία του αυτή, όπως πάντα συμβαίνει σε κάθε νέα διάλεξή του, επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής της το μεγάλο αμφιθέατρο του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και ώρα 20:30. Έτσι όλα τα Μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας που βρίσκονται στο Βόλο, αλλά και πολλοί γνωστοί, φίλοι, συγγενείς και παλιοί συμμαθητές προβλέπεται να κατακλύσουν το αμφιθέατρο.
            Για χάρη μάλιστα των Βολιωτών και οι άλλες τρεις γενικές ομιλίες που θα δοθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στις επόμενες ημέρες θα εκφωνηθούν στην ελληνική γλώσσα. Είναι δε αυτές: του κ. Αθανασίου Οικονόμου, διαστημικού επιστήμονος και ερευνητού της NASA με θέμα: «Η 50ή επέτειος της προσεδάφισης του ανθρώπου στη Σελήνη», του Κωνσταντίνου Γοντικάκη, αστροφυσικού της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Εκρήξεις στον Ήλιο» και του κ. Παναγιώτη Πάτση, με θέμα «Οι σπείρες των γαλαξιών». Οι ομιλίες αυτές καθώς και ολόκληρο το Συνέδριο θα φιλοξενηθούν στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου).
            Έτσι ο Βόλος, την εβδομάδα αμέσως μετά τις εκλογές, καθίσταται το κέντρο της αστρονομικής έρευνας σε διεθνές επίπεδο, αφού θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος από 50 και πλέον εισηγήσεις και ερευνητικές εργασίες, που θα εκφωνηθούν όλες στα αγγλικά και θα τις παρακολουθήσουν οι περίπου 200 σύνεδροι από όλα τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος.
            Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου στελεχώνεται από καθηγητές – μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο της Εταιρείας κ. Λουκά Ζαχείλα.





Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου



Η Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και η Σχολή Ελληνικής Μουσικής του Παύλου Πλάκα γνωστοποίησαν τη μουσική εκδήλωση, η οποία θα γίνει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο προαύλιο του Συγκροτήματος Αποστόλου -  Τάτσιου (Δεληγιώργη – Γαλλίας) στις 8.30 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της Σχολής θα παρουσιάσουν ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα δοθούν τα απολυτήρια και τα πτυχία των αποφοίτων του ΕΠΑΛ.



Δόθηκαν έπαινοι σε αριστούχους μαθητές της Στ΄ τάξης

Σε μια πανέμορφη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, παππούδες και γιαγιάδες των παιδιών και την οποία υποστήριξε οικονομικά η εταιρεία «Β. Καραλής Γεωργικά Μηχανήματα» , που προσέφερε και τα χρηματικά έπαθλα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, βράβευσε τους μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, που κατάφεραν και αρίστευσαν με τις επιδόσεις τους στην ΣΤ δημοτικού.                                                                                                                                                                               
Πάνω από 280 αριστούχοι μαθητές της Στ΄ τάξης δημοτικών σχολείων βραβεύτηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 22 Ιουνίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Δημητριάδος, που πλημμύρισε από παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ένας πεντανόστιμος μπουφές και δροσερά ροφήματα, περίμεναν μικρούς και μεγάλους.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “με χαρά υποδεχθήκαμε τις δεκάδες απαντήσεις σχολικών μονάδων και γονέων, (σχεδόν διπλάσια σε αριθμό σχολεία σε σχέση με πέρυσι) ώστε να τιμηθούν μαθητές που οι κόποι μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς, τους δικαίωσαν και αρίστευσαν, (έχοντας το απόλυτο 10, όπως ισχύει στις σχολικές βαθμολογίες).

Βέβαια αυτό δε σημαίνει, ότι και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές δεν προσπάθησαν, τουναντίον γιατί είμαστε σίγουροι, ότι όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, καταφέρνουν και μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς, όπως είμαστε σίγουροι, ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά, είχαν ή θα έχουν την ευκαιρία να βραβευθούν, για τις επιδόσεις στη ζωγραφική, τη ρομποτική, τη φυσική, τα μαθηματικά, τη μουσική κ.α.”



Την εκδήλωση, στην οποία παρέστη εκ μέρους της οικογένειας χορηγών ο κ. Δημήτρης Καραλής, παρουσίασαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης η Λιάνα Πασχούδη και ο Δημήτρης Παπαντωνίου, ενώ συμμετείχαν ενεργά και στο πλαίσιο των βραβεύσεων, όλα τα υπόλοιπα νυν και πρώην μέλη των Δ.Σ. της Ένωσης.
Εξαιρετική ήταν η παρουσία της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας της Σχολής Ελληνικής Μουσικής του κ. Παύλου Πλάκα και στην οποία συμμετείχαν, οι: Κυριάκος Ευμένιος-Νομικός: αρμόνιο, Νίκος Μπέλλος: κιθάρα και τραγούδι, Κασσιανή Κατσαρού: τραγούδι, Καλλιόπη Ματθαίου: κιθάρα και τραγούδι, Γιάννης Κουτσερής: κιθάρα, Γιάννης Σιτάς: κιθάρα, Κατερίνα Αλαμανιώτη: κιθάρα, Χρήστος Γκαβλιαρούδης :κιθάρα, Δέσποινα Φραγκούλη: κιθάρα .
Τα τρία χρηματικά έπαθλα
Τα τρία παιδιά που κληρώθηκαν μεταξύ των αριστούχων και παρέλαβαν το καθένα από 200 ευρώ είναι : Νικάκη Βασιλική, Μάνος Φώτης και Ιβανούδης Μιχαήλ.
Όπως σημειώθηκε τέλος, η Ένωση, δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη συμμετοχή, όσων μαθητών δεν δηλώθηκαν εγκαίρως ή καθόλου απ΄ τις σχολικές τους μονάδες, ενώ και η όποια βράβευση, δεν αποκλείει την ύπαρξη πολλών ακόμη άριστων μαθητών, στα σχολεία.

Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν
Σε κάθε περίπτωση, εάν ακόμη και μετά την τελετή εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, υπάρχουν εκκρεμότητες που μπορεί να τακτοποιηθούν με την απονομή επαίνων σε επιπλέον παιδιά ή υπήρξαν παιδιά που δεν παρέλαβαν τον έπαινο, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων  μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414.


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων βράβευσε τους:

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΕΛΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΜΑΞΙΜΟ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΦΩΤΕΙΝΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΙΑΚΩΒΟΓΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΘΕΟΦΑΝΙΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ – ΝΙΚΟΛΕΤΑ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΤΙΜΠΑΡΜΑΚΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΦΕΝΙΑ)
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΣΠΡΟΥΔΗ ΦΙΛΙΤΣΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΡΑΚΙΔΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΦΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΥΣΑΦΟΥΛΑ

5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΑΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΙΓΚΛΑ ΗΛΕΚΤΡΑ – ΜΑΡΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΟΥΖΑΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΑΛΑΝΗ ΜΥΡΩΝΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΝΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΡΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΝΙΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΑΝΔΡΕΑ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΕΛΕΝΗ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΑΚΤΙΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΒΛΙΑΚΗ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑΝΤΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΚΟΛΙΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΓΟ ΑΓΓΕΛΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΕΚΙΑΡΙ ΜΑΡΙΣΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΥΡΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΩΝΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΟΓΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΑΦΕΡΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΛΙΑΦΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΝΤΙΔΑ ΣΟΦΙΑ
7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΝΤΙΔΑ ΙΩΑΝΝΗ

8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΟΥΔΟΥΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΜΑΥΡΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕΜΣΙΡΙ ΧΡΗΣΤΟ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ
8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΑΜΑΣΙΩΤΗ ΘΩΜΑ
10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ
10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΑΣΧΑΛΙΑ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΥΡΑΓΩ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΛΑΓΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΟΥΣΟ-ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΑΛΔΙΜΤΣΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΡΙΣΤΗ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΓΕΛΟ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΖΙΑΝΑ ΜΑΡΙΟ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΟΥΛΑΪ ΑΝΤΡΙΑΝΑ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΦΑΣΟΥΛΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΧΕΙΛΑΡΑ ΕΛΕΝΗ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΪΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΤΙΝΑ ΕΛΕΝΗ
13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΠΑΝΟΜΗΤΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΒΑΧΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΙΑ ΕΥΘΑΛΙΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΛΑΝΓΚΟΖΙ ΕΛΕΝΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΚΑΜΑΓΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΝΤΟΒΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗ ΖΩΗ
15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ ΚΕΡΣΟ-ΓΡΗΓΟΡΙΟ
15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΕΠΑΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟ
15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΦΑΡΑΝΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΔΑΝΑΗ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΩΡΑΪΤΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΒΛΑΣΙΑ-ΡΑΦΑΗΛΙΑ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ-ΜΑΡΙΑ

16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΟΪΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΠΤΣΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ
18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΛΥΔΙΑ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΚΡΟΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΣΤΥΛΙΑΝΗ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΡΑΦΑΗΛ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΛΩΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΜΑΡΙΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΙΤΑΛΙΩΤΗ ΟΛΓΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΣΙΟΥΡΑ ΧΑΡΟΥΛΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Τα παιδιά που παρέλαβαν τις επιταγές των 200 ευρώ το καθένα

20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΙΣΠΑ ΝΙΝΕΤΑ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
20ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΚΛΑ ΖΩΗ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΑΟΥΜΙΔΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΛΥΔΙΑ
21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
22ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ
22ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΛΙΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΝΤΟΛΑ ΣΟΦΙΑ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΒΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΜΠΕΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΚΕΚΑ ΤΖΕΣΙΚΑ
23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΩΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ-ΛΥΔΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΥΤΡΩΤΣΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΣΑ ΚΡΙΣΙΛΝΤΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΟΜΠΟΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΡΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΝΤΑΪΛΑΝΗ ΜΕΓΚΥ
25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΑΜΑΛΤΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΑΝΑΡΓΥΡΟ

Πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ.: Από αριστερά Πέπη Οικονόμου, Δ. Παπαντωνίου, Ηλίας Κουτσερής, Λιάνα Πασχούδη, Έφη Διανέλλου και Λένα Βεργίνη

25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΟΥΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΨΙΩΤΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟ
26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ ΜΑΡΙΑ
26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΚΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕΝΤΕΚΙΔΗ ΣΑΒΒΑ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΜΑΓΓΙΟΛΗ ΖΩΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΞΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΙΤΤΩΡΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΨΗ ΦΙΛΟΘΕΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΑΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΑΝΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΝΟ ΦΩΤΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΙΩΑΝΝΗ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΣΧΟΥΔΗ ΝΙΚΟΛ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΥΛΗ ΑΙΓΕΑ
27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
28ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΟΥΝΤΟΥΛΟΥΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
28ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΜΑΡΙΑ
28ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
28ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΟΜΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΚΟΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΟΥΡΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΟ ΣΤΕΦΑΝΟ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΝΑ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΜΥΡΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΤΥΛΙΑΝΗ
30ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕΛΙΤΣΑΝΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
31ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΟΝΤΟΥ-ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
31ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΚΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
31ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
31ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΟΥΔΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΑΝΙΛΙ ΗΡΑΚΛΗ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΡΑΜΟΥΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΩΤΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΛΑΪΝΑ ΙΩΑΝΝΗ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΙΝΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΚΑΛΥΨΩ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ
32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΡΑΣΣΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΙΒΑΝΟΥΔΗ ΜΙΧΑΗΛ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΜΒΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΕΛΙΑ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΜΒΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΥΒΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΥΠΑ ΙΩΑΝΝΗ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΤΣΙΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΠΑΛΗ ΑΛΙΚΗ-ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ – ΣΟΦΙΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΚΙΚΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΑΡΕΤΗ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΛΑΡΟ ΙΩΑΝΝΗ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΟΥΣΟΥΤΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΡΗΓΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΛΑΠΠΑ ΝΕΣΤΟΡΑ – ΦΙΛΙΠΠΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΠΑΣΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΛΙΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΡΟΥΓΓΗ ΑΝΝΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΜΕΡΟ ΔΙΟΝΙΣ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΛΑΜΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΖΙΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΙΧΑΕΛΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΖΙΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΔΑΜΙΑΝΗ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΓΑΡΔΩΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΕΩΝ – ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΕΝΤΑ-ΤΖΩΡΤΖΗ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΛΙΜΠΕΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΦΑΙΔΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΝΤΟΚΑ ΝΕΦΕΛΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΚΑΡΓΑΔΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΚΑΝΕΛΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΛΚΟΥ ΡΙΖΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΛΥΔΙΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΛΑΘΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΝΙΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΝΙΚΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΠΛΑΣΤΑΡΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΡΙΚΟΥ ΣΑΒΙΝΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΓΙΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΟΡΗ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΗΛΙΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΟΡΙΑ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΙΦΑΝΗ
3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΣΩΝΙΑΣ – ΣΕΣΚΛΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΣΑΜΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΦΛΙΣΚΑ ΦΩΤΙΟ-ΡΑΦΑΗΛ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΦΛΙΣΚΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Τα τρία παιδιά που κληρώθηκαν μεταξύ των αριστούχων και παρέλαβαν το καθένα από 200 ευρώ είναι : Νικάκη Βασιλική, Μάνος Φώτης και Ιβανούδης Μιχαήλ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Βολιώτισσα μαθήτρια δημοτικού στους επιτυχόντες της Αστρονομίας


Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα διαγωνισμού, σύμφωνα με την Εταιρεία Αστρονομίας

            Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2019. Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και η Βολιώτισσα Τσολάκη Ιωάννα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Αισωνίας, η οποία μάλιστα είναι 3η κατά σειρά επιτυχίας και έτσι θα λάβει το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο). Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω μαθήτρια φοίτησε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 1η τάξη της χειμερινής Σχολής Αστρονομίας που λειτουργεί η Εταιρεία από το 2011, και προήχθη στη 2η τάξη για το επόμενο έτος.
            Ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Ματσάγγου), ανάμεσα στους 23 προσελθόντες μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων πέτυχαν οι 17. Μετά το διαγωνισμό η Εταιρεία παρέθεσε πλούσιο μπουφέ προς τους μαθητές και τους γονείς τους, με ποικίλα βολιώτικα εδέσματα, πίτες, αναψυκτικά, παγωτά κ.ά.
            Να ενημερώσουμε ότι η πρώτη φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του διαγωνισμού, διενεργήθηκε την Κυριακή 19η Μαΐου μέσω διαδικτύου και πήραν μέρος 76 μαθητές και μαθήτριες. Από αυτούς ξεχώρισαν οι 32 καλύτεροι, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής.
            Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.




Ανακοινώθηκαν οι εισακτέοι στο Μουσικό Σχολείο Βόλου


Πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν προχθές οι εισαγωγικές εξετάσεις στο Μουσικό σχολείο Βόλου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στους 155 ανήλθαν οι υποψήφιοι, εκ των οποίων, πέτυχαν οι 96 άτομα, σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που είχε καθοριστεί από το υπουργείο Παιδείας.


Οι εισαγωγικές εξετάσεις περιλάμβαναν το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος στα θέματα της μουσικής και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι και αναρτήθηκαν στο σχολείο.  



Σήμερα η βράβευση αριστούχων μαθητών ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών



Σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Δημητριάδος, (Κ. Καρτάλη και ΑνΘ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, όπου θα βραβευθούν οι αριστούχοι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και άλλων όμορων δήμων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «οι βραβεύσεις μεταφράζονται σε έντυπο έπαινο για όλους τους αριστούχους, καθώς και τρία χρηματικά έπαθλα των 200 ευρώ το καθένα, τα οποία θα προκύψουν μέσω κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος όλα τα ονόματα των παιδιών που γνωστοποιήθηκαν από τα σχολεία (με τη πρόταση του διευθυντή/ διευθύντριας και την ενημέρωση-σύμφωνη γνώμη του γονέα).
Στόχος, η ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται από τους μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και η παροχή ερεθισμάτων για τη συνεχή βελτίωση των προσπαθειών.
Η διαδικασία βράβευσης των μαθητών, αποτελεί συνέχεια πρωτοβουλίας που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα 22 χρόνια, σε διάφορα σχολεία από τον συμπολίτη επαγγελματία κ. Βασίλη Καραλή, που θέλησε και φέτος στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς τα παιδιά, να συνεχίσει τη δράση του μέσω της Ένωσης, παρέχοντας τόσο τα χρηματικά έπαθλα, όσο και τα υπόλοιπα προσφερόμενα είδη στην εκδήλωση, η οποία παράλληλα, είναι ανοικτή και σε όποιον άλλον επιθυμεί να την παρακολουθήσει, καθώς ιδιαίτερες και προσωπικές προσκλήσεις, δεν θα σταλούν.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, χορωδία και ορχήστρα της Σχολής Ελληνικής Μουσικής του κ. Παύλου Πλάκα. Για πληροφορίες στην κα Λιάνα Πασχούδη τηλ. 6977-070414.
*Σημειώνεται ότι η Ένωση, δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν μη συμμετοχή, όσων μαθητών δεν δηλώθηκαν εγκαίρως ή καθόλου απ΄ τις σχολικές τους μονάδες, ενώ και η όποια βράβευση, δεν αποκλείει την ύπαρξη πολλών ακόμη άριστων μαθητών, στα σχολεία μας». 



«Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη»



Από την «Πρόταση Ζωής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» - Ο.ΚΑ.ΝΑ., σας προσκαλεί στη δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο: «Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη», του κ. Θωμά  Χάρμπα, που διοργανώνει στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης που εφαρμόζει, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου).  Η παράσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στις 21:00, στο Domotel Xenia Volos.
Το Κέντρο Πρόληψης, «Πρόταση Ζωής», είναι Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που προέκυψε από τη συνεργασία φορέων της τοπικής κοινότητας και του ΟΚΑΝΑ και διανύει τον 21ο χρόνο λειτουργίας του. Στελεχώνεται από τέσσερις (4) κοινωνικούς επιστήμονες ( 2 ψυχολόγους, κοινωνιολόγο και κοινωνική λειτουργό) και 1 γραμματέα, ενώ ασχολείται με την πρωτογενή πρόληψη,  απευθύνεται δηλαδή στο γενικό πληθυσμό που δεν έχει σχέση με τη χρήση και στοχεύει στην άμβλυνση της ανάγκης ζήτησης ουσιών και την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς γενικότερα.
            Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες και ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικούς, επαγγελματίες υγείας, στρατιωτικούς κ.ά).
Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και  η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.
 Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική, κατόπιν ραντεβού, σε όσους το επιθυμούν για θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Νέα επιτυχία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Καταργείται (για τα εισοδήματα από το 2018), η υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) των μελών των Σχολικών Επιτροπών, εκτός του προέδρου και υπευθύνου υπογραφών, (όπως στο Δ. Βόλου όπου συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων), σύμφωνα με γνωστοποίηση που έκανε μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους συλλόγων γονέων, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.  
Το αίτημα είχε τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, από την Ένωση, με θέμα την κατάργησή του. 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ανοιχτή συζήτηση για την Παιδεία μεταξύ της Υφ. Οικονομικών και των Συλλόγων Γονέων



    Τι λύθηκε μετά τις παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων προς την Κ. Παπανάτσιου

Σε ανοιχτή συζήτηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου, Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, παρευρέθη την Τετάρτη το απόγευμα η Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού κλάδου που επιλύθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ και σε όσα ακόμη εκκρεμούν προς επίλυση.
Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην κατάσταση της παιδείας που παρέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης υπέστη μείωση 34% την τετραετία 2011-2015. Τα σχολεία άνοιγαν με ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, διορισμοί δεν είχαν γίνει από το 2010 κι έπειτα, ενώ οι μαθητές έπαιρναν φωτοτυπίες αντί για σχολικά βιβλία. 

Σήμερα αυτή η κατηφόρα έχει σταματήσει. Κάθε χρόνο αυξάνουμε την χρηματοδότηση για την παιδεία και φέτος το ποσοστό ανήλθε στο 2,88% του ΑΕΠ. Τα σχολεία έχουν πια καθηγητές και βιβλία, ενώ έχουμε εξαγγείλει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών μέχρι το 2021. Στην ειδική αγωγή, που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας, υλοποιούμε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών, για πρώτη φορά».

Διεξοδική συζήτηση έγινε με τους γονείς για το θέμα των σχολικών γευμάτων, με την Υφυπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι τα γεύματα να παρέχονται σε όλα τα σχολεία και για όλα τα παιδιά. Η σίτιση των μαθητών γίνεται σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και εντάσσεται σε μια συνολική κουλτούρα εκσυγχρονισμού, όπου το σχολείο φροντίζει για την παιδεία, το διάβασμα και το φαγητό των μαθητών, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς.
Μάλιστα η Υφυπουργός Οικονομικών έθεσε στους συλλόγους και μια πρόταση, τα σχολικά γεύματα να μαγειρεύονται από ΚΟΙΝΣΕΠ ή γυναικείους συνεταιρισμούς. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του μαγειρεμένου φαγητού και δημιουργούνται παράλληλα θέσεις εργασίας για γυναίκες - μητέρες μαθητών, που είναι σήμερα άνεργες.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης φορολογικής φύσεως ζητήματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, όπως το πρόβλημα απόκτησης ΑΦΜ και όποιων άλλων μεταβολών στο Μητρώο των ΔΟΥ  χωρίς επιβολή προστίμων καθώς και η υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης των μελών των Σχολικών Επιτροπών, η οποία καταργείται από το 2018. Ζητήματα που λύθηκαν μετά από εισήγηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ανταπόκριση της Υφυπουργού στο αίτημά τους.

 Το μείζον θέμα των εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων, τα οποία εδώ και πολλές δεκαετίες καταρρέουν, έθιξαν επίσης οι σύλλογοι, με την Υφυπουργό Οικονομικών να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτούνται οι Δήμοι όλης της Χώρας, με αυξημένα ποσά, προκειμένου να προχωρούν σε επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Προέτρεψε δε τους Συλλόγους να δραστηριοποιούνται και να συνεργάζονται με τους Δήμους, ανά τη Χώρα, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο Αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η Γραμματέας Λιάνα Πασχούδη και ο έφορος Δημήτρης Παπαντωνίου. 



Ξεκίνησαν εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εκπαιδευτικών του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», ορίστηκε ότι οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 18 Ιουνίου-28 Ιουνίου, καθημερινά 10.00-12.00 π.μ και Δευτέρα, Τετάρτη απόγευμα 18.00-20.00.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής :
1. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. αστυνομική ταυτότητα γονέα
3. εκκαθαριστικό εφορίας για το οικονομικό έτος 2018 (και των δύο γονέων, αν γίνεται ξεχωριστή δήλωση)
4. διαζευκτήριο σε περίπτωση διαζυγίου και επιμέλεια τέκνου
5. κάρτα ανεργίας, αν υπάρχει
6. πιστοποιητικό σε περίπτωση που ανήκετε σε κάποια ειδική κατηγορία (π.χ λόγω ασθενείας)
Ελάχιστη ετήσια συνδρομή: 60 ευρώ
Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι σε αντίγραφο
περισσότερες πληροφορίες: 2421307982 (ώρες εγγραφών), Τριανταφυλλίδη 74, Άσυλο


Την Πέμπτη 20 Ιουνίου η ημερίδα που αφορά και τους γονείς νηπίων

«Πρόσκληση σε επιμορφωτική Ημερίδα για Νηπιαγωγούς και Γονείς»


Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Πολυξένης Μωραΐτη και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σας προσκαλούν στην επιμορφωτική Ημερίδα που συνδιοργανώνουν για τις/τους νηπιαγωγούς και τους γονείς Νηπιαγωγείων του Νομού Μαγνησίας, την Πέμπτη 20/6/2019, 8.30-14.00στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου  Ι.Μ.Δ. στα Μελισσιάτικα, στο Βόλο.
Οι νηπιαγωγοί των Νηπιαγωγείων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου που δεν θα βρίσκονται στο Βόλο, θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης.     
Τα Νηπιαγωγεία του Νομού Μαγνησίας την παραπάνω ημερομηνία θα παραμείνουν κλειστά. Η παρουσία των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική.


Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, η βράβευση των αριστούχων μαθητών


Της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων Μαγνησίας σχολικού έτους 2018-2019


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου σας προσκαλεί στην εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών της ΣΤ’ τάξης 2018-2019  των Δημοτικών σχολείων του Καλλικρατικού Δ. Βόλου.
Στόχος, η ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται από τους μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και η παροχή ερεθισμάτων για τη συνεχή βελτίωση των προσπαθειών.
Οι βραβεύσεις μεταφράζονται σε έπαινο για όλους τους αριστούχους , καθώς και τρία χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα προκύψουν μέσω κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος όλα τα ονόματα των παιδιών που θα προταθούν από τα σχολεία (με τη πρόταση του διευθυντή/ διευθύντριας και την ενημέρωση-σύμφωνη γνώμη του γονέα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στην οδό Κ. Καρτάλη. Η παρουσία των παιδιών, προϋποθέτει και την συνοδεία τους από ενήλικες (γονείς- κηδεμόνες).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Σχολή Ελληνικής Μουσικής  του κ. Παύλου Πλάκα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία βράβευσης των μαθητών, αποτελεί συνέχεια πρωτοβουλίας που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα 22 χρόνια, σε διάφορα σχολεία, από τον συμπολίτη επαγγελματία κ. Βασίλη Καραλή, που θέλησε φέτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς τα παιδιά, να συνεχίσει τη δράση του, μέσω της Ένωσης, παρέχοντας τόσο τα χρηματικά έπαθλα, όσο και τα υπόλοιπα προσφερόμενα είδη στην εκδήλωση.
*Σημειώνεται ότι η Ένωση, δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη συμμετοχή, όσων μαθητών δεν δηλωθούν εγκαίρως ή καθόλου απ΄ τις σχολικές τους μονάδες, ενώ και η όποια βράβευση, δεν αποκλείει την ύπαρξη πολλών ακόμη άριστων μαθητών, στα σχολεία μας.