Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Επίσκεψη των φιλοξενούμενων του ΚΦΑΑ Αγριάς στο «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»


Το πρωινό της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 πέντε ανήλικοι φιλοξενούμενοι του ΚΦΑΑ Αγριάς Βόλου επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου διεξήχθη το «4ο Φεστιβάλ Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου».

 Η εν λόγω διοργάνωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με τετραήμερη διάρκεια στην πόλη του Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις φιλαναγνωσίας και βιωματικών - ομαδικών παιχνιδιών, ενώ παράλληλα λειτουργούσε Έκθεση Βιβλίου.

Οι φιλοξενούμενοι συνοδεύτηκαν από τρεις υπαλλήλους της δομής (δύο φροντίστριες ανηλίκων και το διερμηνέα ουρντού. Αφού έγινε περιήγηση στους θεματικούς χώρους και την Έκθεση, οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να φυλλομετρήσουν βιβλία και να θαυμάσουν κατασκευές και χειροτεχνίες, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας με συνομήλικούς τους που συμμετείχαν στις δράσεις. Κεντρική δραστηριότητα της επίσκεψης ήταν το βιωματικό εργαστήρι που στήθηκε από το ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η διαδικασία περιελάμβανε την παιγνιώδη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου που αφορούσε την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τη φιλαναγνωσία και την προσκόλληση των εφήβων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Από το σύνολο των σχολείων που συμμετείχαν διακρίθηκαν κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων και εκείνη του ΚΦΑΑ Βόλου. Επίσης, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα μία δράση - έκπληξη, δώρο για τους μικρούς "νικητές".

Η συγκεκριμένη εμπειρία μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το ΚΕΘΕΑ, καθώς άφησε όμορφες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη γοητεία της λογοτεχνίας, ενώ τους δημιουργήθηκε μία ευχάριστη προσμονή για τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου