Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Διακόσια προγράμματα ξεκινούν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας!



Διακόσια προγράμματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την αγωγή υγείας αναμένεται να υλοποιηθούν φέτος στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, ενώ ήδη από την αρχή της εβδομάδας «τρέχουν» 175 και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εγκριθούν από το υπουργείο άλλα 25, που θα είναι προγράμματα σταδιοδρομίας.
Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, όπου επισημάνθηκε ότι το ενδιαφέρον των σχολείων ήταν μεγάλο, αλλά φέτος υπήρξε μια καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου, λόγω ανασυγκρότησης των δομών.
Από τα 200 συνολικά προγράμματα που αναμένεται να υλοποιηθούν τα 100 αφορούν τον πολιτισμό, 50 είναι περιβαλλοντικά και 15 αγωγής υγείας και στα οποία συμμετέχουν περίπου 600 μαθητές, ενώ αναμένεται το «πράσινο φως» από το υπουργείο για υλοποίηση άλλων 25 προγραμμάτων σταδιοδρομίας.
Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη, τόνισε ότι τα προγράμματα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα σχολεία και αποτελούν αντίδοτο στην έλλειψη κουλτούρας, ενώ όλα διακρίνονται από πρωτοτυπία και καινοτομία στην εφαρμογή τους. Επίσης τα χαρακτήρισε δημιουργική διαδικασία και στοχαστική αναζήτηση, διότι οι μαθητές δουλεύουν μέσα από βιωματική διαδικασία και μάλιστα εκτός ωραρίου του σχολείου.
Πέρυσι είχαν υλοποιηθεί στα σχολεία της Μαγνησίας 230 προγράμματα, ενώ φέτος συμμετέχουν περίπου 600 μαθητές, με μεγάλη συμμετοχή των ΕΠΑΛ και για πρώτη φορά υλοποιεί πρόγραμμα το ΕΠΑΛ Σκοπέλου, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη.
Η Ρηγώ Φασουράκη, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ τόνισε και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που για να υλοποιηθούν τα προγράμματα εργάζονται εκτός ωραρίου, αλλά και Σαββατοκύριακα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής, ανέφερε ότι τα προγράμματα προσφέρουν πλήθος δράσεων στους μαθητές και οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν. Σημείωσε μάλιστα, ότι είναι σημαντικό, μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων όπως και πέρυσι, πέρα από την εμπειρία που αποκτούν οι ίδιοι οι μαθητές, δημιουργείται και μια σημαντική βάση δεδομένων που αφορούν στον τόπο μας.
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη και η Ρηγώ Φασουράκη, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου