Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε χθες αιμοδοσία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας



Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε από το πρωί χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, βρέθηκε στο προαύλιο του σχολείου, από τις 9 το πρωί και παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι.                                      Η Μαρίτα Ελευθερίου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και διαχειρίστρια της τράπεζας αίματος, τόνισε ότι η αιμοδοσία γίνεται για τρίτη χρονιά.                            Το αίμα της τράπεζας ξεκίνησε για να υπάρχει σε περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστούν στο σχολείο και πλέον συνδράμει όπου υπάρχει ανάγκη.
Η Εύα Κουτσιμπάνα, γιατρός της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, τόνισε ότι κάθε χειμώνα οι ανάγκες είναι αυξημένες και υπάρχει δυσκολία στη συγκέντρωση μονάδων αίματος.
Η γιατρός απηύθυνε έκκληση σε όποιον εθελοντή αιμοδότη και μη, μπορεί, αν είναι υγιής, να πάει στο Νοσοκομείο και να δώσει αίμα και να μην περιμένει  να αρρωστήσει ένας συγγενής του για να το πράξει. Όπως είπε, μπορεί να αιμοδοτήσει κάποιος δύο φορές τουλάχιστον το χρόνο, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο την περίοδο των γιορτών, το καλοκαίρι και όταν έχει χιόνια.
Ως σημαντική και αξιέπαινη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου Ηλίας Κουτσερής, τονίζοντας ότι όλες αυτές οι δράσεις μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα για τα παιδιά μας, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου