Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησαν εμβόλια Mantoux στα νήπια





Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας &  Σποράδων, σε εφαρμογή  της υπ’ αριθμ. Γ1α/Γ.Π. οικ. 80404/27-10-2016 του Υπουργείου Υγείας  περί διενέργειας  Δερμοαντίδρασης  Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης, ξεκίνησε την Τρίτη 21/02/2017 καθολικό   προσυμπτωματικό  έλεγχο  στα  νηπιαγωγεία .
Η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  & Κοινωνικής  Μέριμνας  Π.Ε. Μαγνησίας &  Σποράδων  θα διενεργήσει  Δερμοαντίδραση Mantoux  στα νήπια  του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, ενώ  τα νήπια του υπόλοιπου νομού θα εμβολιαστούν από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας  που ανήκουν  τα  νηπιαγωγεία και τα οποία Κέντρα Υγείας προμηθεύονται τα εμβόλια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.
Η  κάλυψη των εμβολίων Mantoux   γίνεται από το Υπουργείο Υγείας  και στο οποίο θα αποσταλούν  τα  αποτελέσματα  της  δράσης  μετά  την ολοκλήρωση  του προγράμματος .
Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «στο πλαίσιο της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την Δ/νση Υγείας ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη τον εμβολιασμό παιδιών νηπιαγωγείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Έχουμε προμηθεύσει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με εμβόλια Μαντού, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά στον υπόλοιπο Νομό. Ως Περιφερειακή Ενότητα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου