Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εκπαιδεύτηκαν καθηγητές και μαθητές




Πρόγραμμα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στα σχολεία, παρακολούθησαν χθες στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου περίπου 70 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μαθητές, ενώ έγινε επίδειξη χειρισμού των πυροσβεστήρων για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. 



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που γίνεται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Η πρώτη του φάση, πριν δύο περίπου μήνες, περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση, ενώ στη δεύτερη φάση που υλοποιήθηκε χθες, το βάρος δόθηκε στην πρακτική εξάσκηση. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που άναψε μέσα σε κάδους, καθώς και εκκένωσης του σχολείου, στην οποία, εκτός των εκπαιδευτικών, πήραν μέρος και μαθητές.
Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, σήμερα μαθητές και καθηγητές είδαν τη θεωρία στην πράξη, ενώ παράλληλα, έγινε και επίδειξη σωστού χειρισμού των πυροσβεστήρων.
Σύμφωνα με τον κ. Πόζογλου, όλα τα σχολεία - όπως και όλοι οι δημόσιοι χώροι και υπηρεσίες - είναι υποχρεωμένα, όχι μόνο να διαθέτουν πυροσβεστήρες, αλλά και να ελέγχονται αυτοί, κάθε χρόνο, για την καταλληλότητά τους.
Παράλληλα, είναι απαραίτητο  - όπως είπε – να γίνεται σωστή εκμάθηση του χειρισμού τους, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.

Όπως τέλος, τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρόθεσή του είναι να συνεχιστούν αυτού του είδους τα σεμινάρια εκπαίδευσης, ενώ προτίθεται να υποβάλει και πρόταση, όπως μελλοντικά, πραγματοποιηθεί άσκηση πυρκαγιάς, αλλά και σεισμού, σε συνεργασία, όχι μόνο της ΔΔΕ και της Π.Υ., αλλά και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως είναι η Αστυνομία, η Εταιρία Φυσικού Αερίου, η ΔΕΗ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου