Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κάλεσμα σχολείων που έχουν ασχοληθεί με προγράμματα διατροφής



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Δ. Βόλου, σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας  Θεσσαλίας (Ε.Δ.Δ.Ε.), διοργανώνει κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχουν κατανεμηθεί τόσο στον Ιανουάριο (πραγματοποιήθηκε), όσο και στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και θα αφορούν τμηματικά, όλες τις ηλικίες των παιδιών.
Στη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύσσονται θέματα και ζητήματα που αφορούν τους γονείς σε σχέση με τη διατροφή των παιδιών τους στα διάφορα στάδια ηλικίας, όπως και πως μπορούν οι ίδιοι οι γονείς, σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να προσφέρουν σε γνώση και διατροφή, στα ίδια τα παιδιά.
Η 1η θεματική ενότητα, που αφορούσε τις «Διατροφικές Προσεγγίσεις προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-8 ετών)», με ομιλητές τις διαιτολόγους- διατροφολόγους Νάντια Δεληγιάννη, Υβόνη Κατεργάρη και Ιουλία Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από οδό Επτά Πλατανίων), όπου θα γίνουν και οι επόμενες.
Ευχαριστούμε το Δ.Σ. και τους συμμετέχοντες ομιλητές/ ομιλήτριες της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας  Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ένωσης για συνεργασία, όπως και την Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για τη συνεργασία, την υποστήριξη και τη διάθεση του χώρου.
Καλούμε τα σχολεία που οι εκπαιδευτικοί τους, έχουν ασχοληθεί με τη συνεργασία των μαθητών, με προγράμματα διατροφής και που έχουν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δράσης τους, σε μία από τις εκδηλώσεις, να επικοινωνήσουν με την Ένωση, ώστε να διερευνηθεί η όποια συνεργασία. Πληροφορίες στο  enwsigonewnvolou@gmail.com και στους: Ηλία Κουτσερή 6944-168991 και Γεωργία Μπίτση 6945-037298

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου