Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Βόλο






Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος και η Εκπαιδευτική Κοινότητα της Μαγνησίας γιόρτασαν χθες, την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.                                                       Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Δ/ντών Α/θμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γεωργίου Πολύζου και Σωκράτη Σαβελίδη, αντίστοιχα, πλειάδος Εκπαιδευτικών και Μαθητών, καθώς και του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλία Κουτσερή.                                                                   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των παραγόντων του Εκπαιδευτικού έργου και Μνημόσυνο των αειμνήστων Δασκάλων και Καθηγητών που δίδαξαν στα Σχολεία της Μαγνησίας.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, την αξία του αγαθού της Παιδείας, για την διαμόρφωση ανθρώπων και όχι απλώς καταναλωτικών όντων, χωρίς αρχές και αξίες πνευματικές. Παράλληλα, συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας για τον τρόπο της υποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας,, τονίζοντας ότι «διδάξαμε ήθος και πολιτισμό, μιμούμενοι την Ευαγγελική εντολή για το ισότιμο άνοιγμα προς κάθε άνθρωπο, το οποίο με συνέπεια δίδαξαν και υπηρέτησαν οι Τρεις Ιεράρχες».

Ακολούθησε εόρτια εκδήλωση στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου η Τοπική Εκκλησία τίμησε τους λειτουργούς της Παιδείας στο πρόσωπο του παλαίμαχου Εκπαιδευτικού, Φιλολόγου, τ. Γυμνασιάρχου και τ. Προέδρου του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου Βόλου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» κ. Ιωάννη Πατρίκο. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δ/ντές 1θμας και 2θμιας Εκπαίδευσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Γουργουλιάννης, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του τιμηθέντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου