Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση Δ.Σ. Ένωσης με Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ

Μετακινήσεις μαθητών και κτιριακές ανάγκες στο επίκεντρο συνάντησης
Μεταξύ της Υφ. ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Συνάντηση με την Διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε το Σάββατο η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για θέματα που απασχολούν την Ένωση.
Συγκεκριμένα τα μέλη της Διοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ηλία Κουτσερή, κατέθεσαν υπόμνημα στην υφυπουργό ζητώντας την παρέμβασή της καταρχήν για τις μετακινήσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ, του Μουσικού Σχολείου και γενικότερα όσον αφορά τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες. Όπως ανέφεραν τα μέλη της Ένωσης οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν αντίτιμο εισιτηρίου καθώς δεν έχει αναθεωρηθεί η ΚΥΑ με την οποία τέθηκαν κατώτατα όρια χιλιομετρικής αποστάσεως οικίας – σχολείου για το δικαίωμα χορήγησης ειδικού μαθητικού δελτίου.
Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στη συζήτηση είναι η επέκταση ισχύος του μαθητικού δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό των Σαββατοκύριακων δεδομένου ότι οι μαθητές μετακινούνται λόγω φροντιστηρίων και τις αργίες.
Τέλος τέθηκε στην υφυπουργό το σοβαρό θέμα επισκευής των σχολικών μονάδων καθώς και η επέκταση αυτών, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ειδικά των κτιριακών συγκροτημάτων.
Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τις εκπαιδευτικές μονάδες.
Παράλληλα υποστήριξε την άποψη για καθορισμό συνάντησης με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας στην οποία θα παραστεί και η ίδια, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα τα ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. Γεωργία Μπίτση, Λένα Βεργίνη, Έφη Διανέλλου και Θέμης Κορομηλής. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου