Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αφιέρωσαν μια …καλημέρα στις γλώσσες της Ευρώπης



                           Μαθητές των 16ου-30ού δημοτικών σχολείων Βόλου

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου γιορτάζουμε την, Ημέρα της Ευρώπης. Μια ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου και φέρνει την ελπίδα για  ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Αυτή την ημερομηνία  ο Ρομπέρ Σουμάν,σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950 εκφώνησε την ιστορική «Διακήρυξης Σουμάν».,  ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, προτείνοντας μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.


Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή την ημέρα  οι Τ4Ε  του Βόλου , μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με τους μαθητές, των 16ου-30ού δ. σχ. Βόλου, στην Ευρωπαϊκή Γωνιά του σχολείου έδωσαν το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο , σε έναν καλύτερο κόσμο αφιερώνοντας μια Καλημέρα στο συμπολίτη, μια Καλημέρα στην Ελλάδα, μια Καλημέρα σε όλες τις γλώσσες της Ευρώπης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου