Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί δάσκαλοι,
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου είναι εδώ, συμμετέχουσα και συμπαραστεκόμενη στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση των μορφωτικών και κατ επέκταση εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν είμαστε μηδενιστές. Η παιδεία χρειάζεται μεταρρύθμιση, χρειάζεται άλλη οργάνωση, άλλο σύστημα, ώστε να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη γνώση και στη μόρφωση των παιδιών μας.

Στην σχολική κοινότητα βιώνουμε τεράστια προβλήματα, όπως υποχρηματοδότηση κτιριακών και λειτουργικών αναγκών,κατάργηση φύλαξης των σχολείων,ελλείψεις στην καθαριότητα,υποβάθμιση της Τεχνικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης,υπολειτουργία ολοήμερων, προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών, κενά στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα Λύκεια και Γυμνάσια, με συνέπεια να παρατηρούνται ελλείψεις και ως εκ τούτου να χάνονται διδακτικές ώρες!!

Το Δημόσιο σχολείο και η δωρεάν παιδεία αρχίζουν να έχουν φθίνουσα πορεία, έτσι ώστε, να ανοίγει πιο πολύ ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση. Ιδιωτικοποίηση που σημαίνει, όλο και λιγότεροι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα πολυμελή τμήματα αναγκάζουν τους μαθητές να καταφεύγουν σε φροντιστήρια, τα οποία χρόνο με το χρόνο θα γίνουν και αυτά όνειρο απατηλό, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των γονέων. Είμαστε υπέρ της κατάργησης της παραπαιδείας, σ´αυτό όμως πρέπει να συμβάλλουν και οι αγαπητοί μας δάσκαλοι.
 
Μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ μπορεί να ορθοποδήσει μόνο όταν δεν πτωχεύσει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ! Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο με ένα ενιαίο ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ δωρεάν ΣΧΟΛΕΙΟ!

Το Διοικητικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου