Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ                           ΒΟΛΟΣ 3/12/2013
                                        

Σήμερα οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βόλου το 15μελές των μαθητών του 8ου Λυκείου Βόλου και καλέστηκαν και οι γονείς αυτών,μετά απο κατάληψη του σχολείου, με αφορμή αιτήματα των μαθητών!!
 
Με αφορμή αυτό το γεγονός(που δεν είναι το πρώτο και μοναδικό στην πόλη μας) ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτή την ενέργεια και δηλώνουμε,ως Ένωση, ενάντια στην καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών με εισαγγελικές και αστυνομικές παραμβάσεις στον χώρο της Παιδείας..στον χώρο του σχολείου!!!..Ενάντια στην χρήση παρόμοιων κατασταλτικών μηχανισμών (που θυμίζουν στρατοκρατούμενες εποχές!!) και την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών μας!!! Κάθετα ενάντια στην στοχοποίηση, που οδηγεί τα παιδιά μας στα δικαστήρια και στα μαθητοδικεία!!
 
Είμαστε υπέρ του ανοικτού σχολείου,αλλά σε καμμιά περίπτωση αυτές οι ενέργειες και καταστάσεις, δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα!!!Μόνο με διάλογο,συζήτηση και ουσιαστικά μέτρα προς όφελος της Παιδείας, μπορούν να αποτραπούν παρόμοιες κινητοποιήσεις! Το θέμα των καταλήψεων είναι θέμα της σχολικής κοινότητας,η οποία έχει τους τρόπους να το χειριστεί! Τα παιδιά μας χρειάζονται σωστή και δωρεάν μόρφωση,ασφαλή και επανδρωμένα σχολικά κτίρια,μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι εισαγγελείς!!!!!

                                ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ              ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΤΙΝΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου