Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

To ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Ν. Ιωνίας σε διαδικτυακό μαθητικό διαγωνισμό εικονικής start up

 Σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία για την καλύτερη start up επιχείρηση!

 

Το Junior Achievement Greece διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022» στον οποίο προσκαλεί το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του μαθητική «start up»! Μάλιστα μέσα στα δεκάδες σχολεία ανά την Ελλάδα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι και ένα σχολείο από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα το  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Νέας Ιωνίας με τους μαθητές να παρουσιάζουν τη δική τους εικονική start up επιχείρηση.

Στην πλατφόρμα www.jagreece.org/promovoting , που θα είναι ανοιχτή από 28 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2022, το κοινό θα μπορεί να δει τις συμμετοχές από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας και να ψηφίσει μια φορά έως 3 μαθητικές «επιχειρήσεις».

Το έπαθλο για την «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και τις άλλες ομάδες είναι η απ’ ευθείας πρόκρισή της στις 10 Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και τον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το καλύτερο promo video θα ανακοινωθούν σε online live event την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 16:00, που θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και τα social. media του JA Greece. 

 

“Το άρωμα της φύσης”

 

Το  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ- Λ Ν. Ιωνίας δημιούργησε τη δική του εικονική start up με τίτλο “Το άρωμα της φύσης”. Η μαθητική εικονική επιχείρηση που εγκαινιάστηκε φέτος στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στο πλαίσιο του μαθήματος του ΣΕΠ  αποσκοπεί μέσα από τη δημιουργία και διαχείριση ενός σχολικού βοτανόκηπου να εξοικειώσει τα μέλη της με όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές επισημαίνουν ότι ο “Το Άρωμα της Φύσης”, η νεοφυής μαθητική εικονική επιχείρηση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ- Λ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας φιλοδοξεί να αναπτυχθεί στο χρόνο, παράλληλα με τους οκτώ μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτοματισμούς που θα την καταστήσουν “έξυπνη”.

Αποσκοπεί μέσα από τη δημιουργία και διαχείριση ενός σχολικού βοτανόκηπου να εξοικειώσει τα μέλη της με όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας:

Α) την πρωτογενή: μέσα από ολοκληρωμένες και σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας

Β) τη δευτερογενή: μέσα από απλές μεταποιητικές διαδικασίες (πχ αποξήρανση, απόσταξη κτλ)

Γ) την τριτογενή: μέσα από τη συσκευασία, διάθεση, προώθηση κτλ.

Το  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ- Λ Ν. Ιωνίας διεκδικεί την ψήφο όλων, προκειμένου να αναδειχθεί στις καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις η δική του, μια επιχείρηση που συνδέεται με τη φύση, μιας και οι μαθητές έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη τον βοτανόκηπό τους.

 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου