Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Δημήτριος Προύσαλης: Ένας «παραμυθάς» που είπε αλήθειες στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

 

 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ»

 

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ» 2021-2022, είχε την τιμή όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να υποδεχτεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου τον κ. Δημήτριο Προύσαλη για τη δράση «το παραμύθι ως αφήγηση, αλλά και ως εκτυπωμένο βιβλίο».

Ο κ. Προύσαλης είναι αφηγητής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σχολείου, ο κ. Προύσαλης από την αρχή κέρδισε αμέσως την αμέριστη προσοχή μαθητών και καθηγητών με τις παραστατικές του αφηγήσεις. Απέδειξε πως τα λαϊκά παραμύθια και οι μύθοι απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και παραμένουν διαχρονικά. Πολλές φορές μάλιστα λειτουργούν εμψυχωτικά σε ό,τι φαίνεται απειλητικό και μας ξεπερνά, στις κρίσεις κάθε εποχής καθώς και σε προσωπικά ή συλλογικά αδιέξοδα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στους μαθητές τεχνικές αφήγησης και δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του μικρές αυτοσχέδιες αφηγήσεις. Η εισήγησή του ολοκληρώθηκε με την ευγενική πρόσκλησή του να παρουσιαστούν τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν οι

μαθητές μας τον ερχόμενο Αύγουστο στις παράλληλες δράσεις του 12ου Φεστιβάλ

Αφήγησης στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε η παρουσίαση της νέας πρέσας χαρακτικής που

απέκτησε το σχολείο, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΜΝΑΕ, για να

εκτυπωθούν τα σχέδια των μαθητών που θα συνοδεύσουν τις αφηγήσεις.

Στη δράση συμμετείχαν τα τμήμα της Α’ Λυκείου και η  Β’ Εφαρμοσμένων και η Γ’ Γραφικών Τεχνών. Οι τελευταίες  θα αναλάβουν και στο τέλος της χρονιάς τη βιβλιοδεσία των παραμυθιών για την τελική παρουσίασή τους. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση των καθηγητριών της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών Δ. Κλένδρου και Α. Κουτσούκη και των φιλολόγων Κ. Πέντσα, Ε. Παπαντωνίου και Ε. Μαγκλάρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου