Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Με τα παιδιά μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον


Ο διακεκριμένος Βολιώτης ερευνητής 
Δ. Ηλιόπουλος βράβευσε μικρούς μαθητές  

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδικασία έλαβε χώρα στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπου τα παιδιά εργάστηκαν και παρουσίασαν στον Βολιώτη, διεθνούς φήμης ερευνητή κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο τις εργασίες τους πάνω στα βότανα και τα αρωματικά φυτά της περιοχής. Από τις 80 εργασίες, ξεχώρισαν τρεις και χθες ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στο σχολείο και βράβευσε τους μικρούς μαθητές που έκαναν τη δική τους έρευνα.
Στο επίκεντρο τα βότανα του Πηλίου
Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, όμως οι μικροί διακριθέντες μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου επέστρεψαν στο σχολείο τους αυτή τη φορά, όχι για μαθήματα αλλά για να λάβουν βραβείο για τις εξαιρετικές εργασίες τους πάνω στα βότανα και τα αρωματικά φυτά! Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Πασχάλη Δήμου, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται για την ευτυχία των παιδιών, αλλά και για τη γνώση που μπορούν να λάβουν.
«Προσπαθούμε να έχουμε ένα ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία, ένα ανοιχτό σχολείο στον κόσμο. Συνεργαζόμαστε με το Παγκόσμιο Σωματείο Απόδημων Μαγνήτων, το «Κοινό των Μαγνήτων» και κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, δεχόμαστε επισκέψεις από καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν τις πολύτιμες γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Κορύφωση αυτών των δράσεων είναι η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Βολιώτη ερευνητή Δημήτρη Ηλιόπουλο, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά επέλεξε μία ομάδα σχολείων, ανάμεσα και το 30ο Δημοτικό, για να δουλέψουν τα παιδιά για τα αρωματικά φυτά και βότανα, τη χρήση, την αξιοποίηση και τις επιστημονικές προοπτικές που μπορεί να έχει η απασχόληση μέσα από τον συγκεκριμένο τομέα», επεσήμανε ο κ. Δήμου.
Στο κάλεσμα αυτό του κ. Ηλιόπουλου, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 80 μαθητές και επελέγησαν οι τρεις καλύτερες εργασίες, ενώ και οι υπόλοιπες εργασίες των μαθητών , ακόμη και των πιο μικρών τάξεων, ήταν εξαιρετικές. Μάλιστα όλες οι εργασίες θα συμπεριληφθούν σε ένα λεύκωμα στη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται. Χθες, ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στο σχολείο και βράβευσε ο ίδιος τους τρεις μαθητές που διακρίθηκαν. Δόθηκαν βραβεία στους απόφοιτους της Δ’ τάξης Παναγιώτη Ευθυμίου και Αμαθέο Ταφάι και στο μαθητή της Ε’ τάξης Κωνσταντίνο Κοντό. Την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου