Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κουκλο-θεατρική παράσταση «Καλωσήρθες Καρακάξα».

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας παραστατικών τεχνών Παπαντού κοινσεπ παρουσιάζει την κουκλο-θεατρική παράσταση «Καλωσήρθες Καρακάξα».

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση που έλαβε η Ένωση Συλλόγων Γονέων,, είναι "βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κώστα Μάγου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Η παράσταση μπορεί να έρθει στο σχολείο σας όποτε το επιθυμείτε.

Περίληψη του έργου:
          Μια καρακάξα έρχεται στο δάσος και η κουκουβάγια χάνει το πολύχρωμο κολιέ της. Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτά τα δύο γεγονότα και πώς συνδέονται μαζί τους μια αλεπού, ένας λαγός, ένας ασβός, ένας δρυοκολάπτης και κάμποσα ακόμη ζώα του δάσους; Μια ιστορία που δημιουργεί  στα παιδιά μερικά ερωτήματα, με πρώτο και κύριο αυτό: Είναι πάντα τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται, ή πρέπει να τα ψάχνουμε λίγο παραπάνω, για να μη γινόμαστε, ακόμα και άθελά μας, άδικοι; Ένα παραμύθι για το πώς οι φήμες, οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας.

Διάρκεια παράστασης 45΄ περίπου
Σκηνοθεσία: Μπαρές Στέργιος
Θεατρική διασκευή: Μπαρές Στέργιος, Φουκαλά Συνοδή
Κατασκευές: Νίτης Νίκος
Σκηνική διαμόρφωση- κούκλες: Μπαρές Στέργιος
Ερμηνεία: Φουκαλά Συνοδή
Μουσική: Νίτης Νίκος (κιθάρα, φυσαρμόνικα)
Φωτογραφίες: Μαρούγκας Άλκης
Διαστάσεις σκηνικού 1,90 x 1,90.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων και θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Φλεβάρη.
Τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου