Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Συμπτώματα άγχους και ψυχοσωματικά προβλήματα ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά




Ανησυχούν ιδίως, όταν εμφανίζονται κατά την κρίσιμη εφηβική ηλικία

Τα συμπτώματα του άγχους και τα ψυχοσωματικά προβλήματα ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά και ανησυχούν ιδίως, όταν εμφανίζονται κατά την κρίσιμη εφηβική ηλικία.                                                                                                                                Αυτά και άλλα σχετικά σημεία θίχτηκαν στην ομιλία που με επιτυχία παρέθεσε πρόσφατα στην κεντρική αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου η Ψυχολόγος (MSc) κυρία Ιωάννα Γεωργιάδου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ.                                             Η ομιλία με τίτλο "Εφηβικό άγχος και Ψυχοσωματικά προβλήματα" συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Μαγνησίας, το Σύλλογο Γονέων του 6ου Λυκείου Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. 
                                                                                                                              

 Η προσέλευση του κοινού, ήταν αθρόα και η συμμετοχή του ενεργή. Η κυρία Γεωργιάδου αναφέρθηκε σε τρόπους αντιμετώπισης των επεισοδίων κρίσης πανικού, την οποία περιέγραψε ως μια υπερενεργοποίηση του οργανισμού λόγω άγχους, που υποχωρεί με το δικό της ρυθμό και επέστησε την προσοχή στην τάση της ελληνικής οικογένειας να επιζητά υψηλές επιδόσεις από τα μέλη της.                                                                Σε άμεση επικοινωνία με το κοινό της ομιλίας, απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με τη μη φαρμακευτική διαχείριση των διαταραχών άγχους, ενώ η ψυχολόγος περιέγραψε και τα οφέλη της συστημικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στην οικογενειακή και ολόπλευρη υποστήριξη για την υπέρβαση των ψυχοσωματικών προβλημάτων.
Συνέχεια των ομιλιών
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά τις γιορτές, στο πρόγραμμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, περιλαμβάνονται και άλλες ομιλίες με διάφορα θεματικά αντικείμενα, καθώς και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, που έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την προστασία, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και του γενικότερου πληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου