Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Τα τμήματα για δεύτερη γλώσσα στα Δημοτικά




Σε 79 Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας θα ιδρυθούν τμήματα ξένης γλώσσας, σύμφωνα με απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τα 4θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας για τη σχολική χρονιά 2017-18.
Η επιλογή της γλώσσας έγινε με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών και παρατηρείται το φαινόμενο σε μερικά σχολεία μαθητές της Ε’ τάξης, να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις από τη ΣΤ’ τάξη, μεταξύ Γερμανικών και Γαλλικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στην Ε’ τάξη θα λειτουργήσει ένα Τμήμα Γερμανικών και στη Στ’ τάξη δύο τμήματα της ίδιας γλώσσας.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στην Ε’ τάξη θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γαλλικών και στη ΣΤ’ ένα τμήμα Γερμανικών. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα λειτουργήσει από ένα τμήμα Γερμανικών αι στις δύο τάξεις και στο 4ο Δ.Σ. Βόλου ένα τμήμα Γερμανικών στην Ε’ τάξη και ένα Γαλλικών στην ΣΤ’.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικών και Γερμανικών στην Ε’ τάξη, ενώ στη ΣΤ’ ένα τμήμα Γαλλικής και ένα Γερμανικής γλώσσας.
Στο 6ο και στο 7ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου θα λειτουργήσουν από ένα και δύο τμήματα Γαλλικών αντίστοιχα και για τις δύο τάξεις.
Στο 8ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γερμανικών στην Ε’ τάξη και ένα Γαλλικών στη ΣΤ’ τάξη, Στο 8ο Δ.Σ. Βόλου στην Ε’ τάξη θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γερμανικών και στη ΣΤ’ ένα τμήμα Γαλλικών.
Στο 10ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσουν από ένα Τμήμα Γερμανικών και Γαλλικών και στις δύο τάξεις, ενώ στο 11ο Δ.Σ. δύο Τμήματα Γαλλικών στην Ε’ τάξη και από ένα τμήμα (Γαλλικά και Γερμανικά στην ΣΤ’.
Από ένα τμήμα για τις δύο γλώσσες θα λειτουργήσει και για τις δύο τάξεις στα 12ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, ενώ στο 14ο Δ.Σ. θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα για τις δύο γλώσσες στην Ε’ τάξη και δύο τμήματα Γαλλικής γλώσσας στην ΣΤ’ τάξη.
Στο 15ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γερμανικών και στις δύο τάξεις, στο 16ο από ένα τμήμα στην Ε’ τάξη και ένα τμήμα Γερμανικής στην ΣΤ’ και στο 17ο Δ.Σ. δύο τμήματα Γαλλικών στην Ε’ και ένα τμήμα Γερμανικών στη ΣΤ’ τάξη.
Στο 18ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσουν ένα τμήμα Γαλλικών στην Ε’ και ένα τμήμα Γερμανικών στη ΣΤ’ τάξη, στο 20ο Δ.Σ. Βόλου από ένα τμήμα Γαλλικών και στο 21ο δύο τμήματα Γαλλικών στην Ε’ και από ένα τμήμα Γαλλικών και Γερμανικών στην ΣΤ’ τάξη.
Από ένα τμήμα Γαλλικών θα λειτουργήσει στην Ε’ τάξη και στην ΣΤ’ τάξη του 22ου Δ.Σ. Βόλου, ενώ στο 23ο Δ.Σ. στην Ε’ τάξη θα λειτουργήσει από ένα τμήμα για τις δύο γλώσσες και στη ΣΤ’ τάξη δύο τμήματα Γερμανικής γλώσσας.
Από ένα τμήμα Γερμανικής θα λειτουργήσεις για τις δύο τάξεις του 24ο Δ.Σ. Βόλου, από ένα τμήμα Γαλλικής στο 25ο Δ.Σ., ενώ στο 26ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσει τμήμα Γερμανικής στην Ε’ τάξη και Γαλλικής στη ΣΤ’.
Στο 27ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα στην Ε’ τάξη και δύο τμήματα Γερμανικής στη ΣΤ’, στο 28ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσει από ένα τμήμα Γαλλικής και στις δύο τάξεις, ενώ στο 29ο Δ.Σ. Βόλου ένα τμήμα ένα τμήμα Γαλλικής στην Ε’ και ένα Γερμανικής στη ΣΤ’ τάξη.
Στο 30ο Δ.Σ. Βόλου θα λειτουργήσει από ένα τμήμα για τις δύο γλώσσες στην Ε’ τάξη και στη ΣΤ’ ένα τμήμα Γερμανικής, στο 31ο Δ.Σ. Βόλου στην Ε’ τάξη δύο τμήματα Γερμανικής και στη ΣΤ’ ένα Γαλλικής γλώσσας και στο 32ο Δ.Σ. Βόλου από ένα τμήμα για κάθε γλώσσα και στις δύο τάξεις.
Στη Ν. Ιωνία
Στο 1ο και στο 2ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσουν από δύο τμήματα Γαλλικής και για τις δύο τάξεις, ενώ στο 3ο Δ.Σ. στην Ε’ τάξη θα λειτουργήσουν δύο τμήματα Γερμανικής και στη ΣΤ’ ένα Γαλλικής και δύο Γερμανικής γλώσσας.
Από ένα τμήμα για τις δύο γλώσσες θα λειτουργήσουν για την Ε’ τάξη θα λειτουργήσουν στο 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, ενώ στην ΣΤ’ τάξη ιδρύονται δύο τμήματα Γαλλικής, στο 5ο Δ.Σ. (Ε’ τάξη) ένα Γερμανικής και στη ΣΤ’ από ένα τμήμα για κάθε γλώσσα.
Στο 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα στην Ε’ τάξη και στη ΣΤ’ δύο Γαλλικών και ένα Γερμανικών, στο 8ο Δ.Σ. από ένα τμήμα στην Ε’ και δύο τμήματα Γαλλικής στη ΣΤ’ και στο 9ο Δ.Σ. ένα τμήμα Γερμανικών στην Ε’ τάξη και ένα Γαλλικών στη ΣΤ’.
Στο 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσουν τρία τμήματα Γαλλικής στην Ε’ και δύο τμήματα της ίδιας γλώσσας στη ΣΤ’ και στο 11ο Δ.Σ. ένα τμήμα Γερμανικής στην Ε’ τάξη και ένα τμήμα Γαλλικής στην ΣΤ’.

Στην περιφέρεια
Στα 1ο και 2ο Δ.Σ. Αισωνίας Διμηνίου ιδρύονται από ένα τμήμα Γαλλικών στην Ε’ τάξη, κανένα τμήμα δεύτερης γλώσσας στην ΣΤ’ του 1ου Δ.Σ. και ένα τμήμα Γαλλικής στη ΣΤ’ του 2ου Δ.Σ. Στο 3ο Δ.Σ. Αισωνίας Σέσκλου θα ιδρυθούν από ένα τμήμα Γαλλικής κιαι στις δύο τάξεις.
Στο 1ο Δ.Σ., Αγριάς ιδρύονται από ένα τμήμα Γερμανικής στις δύο τάξεις και στο 2ο ΔΣ Αγριάς από ένα τμήμα και για τις δύο γλώσσες και στις δύο τάξεις.
Στο 1ο και 2ο Δ.Σ. Αρτέμιδας ιδρύονται από ένα τμήμα Γαλλικής γλώσσας στην Ε’ τάξη, ενώ στη ΣΤ’ τάξη θα λειτουργήσουν ένα τμήμα Γαλλικής στο 1ο ΔΣ και δύο τμήματα της ίδιας γλώσσας στο 2ο Δ.Σ.
Στο 1ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής και στις δύο τάξεις, ενώ στο 2ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου στην Ε’ τάξη από ένα τμήμα Γαλλικής και Γερμανικής και στη ΣΤ’ τάξη δύο τμήματα Γαλλικής.
Ένα τμήμα Γαλλικής για την Ε’ τάξη και ένα τμήμα Γερμανικής για την ΣΤ’ θα λειτουργήσει στο 1ο Δ.Σ. Πορταριάς, ενώ στο 2ο Δ.Σ. Πορταριάς θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής.
Στο Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γερμανικής για την Έ’ τάξη και από ένα τμήμα για κάθε γλώσσα στη ΣΤ’ τάξη.
Ένα τμήμα Γερμανικής θα λειτουργήσει στην Ε’ τάξη του 1ου ΔΣ Αλμυρού και ένα τμήμα Γαλλικής για τη ΣΤ’ τάξη, στο 2ο Δ.Σ. Αλμυρού θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής και για τις δύο τάξεις, στο 3ο ΔΣ Αλμυρού από ένα τμήμα για κάθε γλώσσα στην Ε’ και δύο τμήματα Γαλλικής στην ΣΤ’ τάξη. Στα 4ο και 5ο Δ.Σ. Αλμυρού θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής για την Ε’ τάξη, ένα τμήμα Γερμανικής για την ΣΤ’ τάξη του 4ου ΔΣ και ένα τμήμα Γαλλικής για τη ΣΤ’ τάξη του 5ου Δ.Σ.

Από ένα τμήματα για κάθε γλώσσα θα λειτουργήσει για τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης στο Δ.Σ. Ευξεινούπολης, στο Δ.Σ. Σούρπης θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γαλλικών για κάθε τάξη και στο Δ.Σ. Πτελεού ένα τμήμα Γαλλικών για την Ε’ τάξη και κανένα τμήμα δεύτερης γλώσσας για τη ΣΤ’
Στο 2ο Δ.Σ. Καλών Νερών θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής για κάθε τάξη, στο Δ.Σ. Αφετών ένα Γερμανικής για την Ε’ και ένα Γαλλικής για τη ΣΤ’ και στο Δ.Σ. Αργαλαστής ένα Γαλλικής για την Ε’ και ένα Γερμανικής για τη ΣΤ’ τάξη. Στο 3ο Δ.Σ. Μηλίνας θα λειτουργήσει ένα τμήμα Γαλλικής για την Ε’ τάξη.
Στο Δ.Σ. Στεφανοβικείου από ένα τμήμα Γερμανικών για κάθε τάξη, ενώ στο Δ.Σ. Ριζομύλου ένα τμήμα Γερμανικών για την Ε’ και ένα Γαλλικών για τη ΣΤ’ τάξη.
Στα Δημοτικά Σχολεία Καναλίων, 1ο και 2ο Δ.Σ. Βελεστίνου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικής για κάθε τάξη.
Στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, στο Δ.Σ. Ξουριχτίου - Τσαγκαράδας και στο ΔΣ Αγ. Δημητρίου, Ανηλίου, Κισσού θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα Γαλλικών για τους μαθητές της Ε’ τάξης και για τα δύο πρώτα από ένα τμήμα Γαλλικών για τη ΣΤ’ τάξη.
Στο 1ο Δ.Σ. Σκιάθου θα λειτουργήσουν από ένα τμήμα για κάθε γλώσσα για την Ε’ και δυο τμήματα Γαλλικής για τη ΣΤ’ τάξη, στο 2ο Δ.Σ. Σκιάθου ένα Γαλλικής (Ε’ Τάξη) και δύο Γαλλικής (ΣΤ’ τάξη), στο 1ο Δ.Σ. Σκοπέλου από δύο τμήματα Γαλλικής για κάθε τάξη, στο Δ.Σ. Γλώσσας Σκοπέλου ένα τμήμα Γαλλικών για την Ε΄τάξη και στο Δ.Σ., Αλοννήσου από ένα τμήμα Γαλλικής για κάθε τάξη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου