Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Aναβάθμιση του 7ου Γυμνασίου στο «Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων»





Το  Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα καινούριο σχολείο, το Παράρτημα του 7ου Γυμνασίου Βόλου, το οποίο στεγάζεται στους χώρους του Ιδρύματος Αγωγής  Ανηλίκων Αρρένων. Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας παρατάθηκε η λειτουργία του για 2 χρόνια.  
Το σχολείο αυτό προσέφερε και προσφέρει  υπηρεσίες σε μαθητές που αν και βρίσκονται ακόμη στα «άγουρα χρόνια της ζωής τους», έχουν περάσει και περνούν πολύ χρόνο σε χώρους εγκλεισμού.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, την Παρασκευή 4/8/2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων στην οποία συμμετείχαν η κ. Ευθυμία Μούτου, Προϊσταμένη Τμήματος Αγωγής Ανηλίκων (ΙΑΑΑΒ), ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας, ο κ. Περικλής Φασουράκης , Δ/ντής 7ου Γ/σίου Βόλου και η κ. Ελπίδα Πανάγου, Υπ/ντρια 7ου Γ/σίου Βόλου.
Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός της διετούς λειτουργίας του σχολείου, στον οποίο διαπιστώθηκε η θετική του συμβολή στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των μαθητών. Παράλληλα έγινε προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς στον οποίο τονίστηκε πως οι ιδιομορφίες του συγκεκριμένου σχολείου δεν αποτελούν εμπόδιο αλλά μια πολυδιάστατη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που αγκαλιάζουν τη συγκεκριμένη δομή. Συγκεκριμένα προγραμματίστηκαν επιμορφωτικές δράσεις σε συνεργασία με τη Β/θμια Εκπαίδευση, τους αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους  και σχετικούς φορείς.
Στόχος αποτελεί  ο σχεδιασμός και η εφαρμογή  καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την παροχή ευκαιριών για ισότιμη διαβίωση στο κοινωνικό περιβάλλον. Η εμπειρία του εγκλεισμού μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της στάσης ζωής των νέων μαθητών», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου