Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Δευτεροβάθμια: Σε ποια Γενικά Λύκεια θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι Γυμνασίων






Απόφαση κατανομής των αποφοίτων Γυμνασίων στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας υπέγραψε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.
Σύμφωνα με την απόφαση οι απόφοιτοι των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, κατανέμονται σε σχέση με το Σχολείο προέλευσης και την δηλωθείσα περιοχή κατοικίας τους ως ακολούθως:
18 απόφοιτοι από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου (Ανατολικά της Κασσαβέτη) στο 8ο ΓΕΛ, 91 από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου (Δυτικά της Κασσαβέτη) στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, 67 απόφοιτοι από το 1ο   Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 47 απόφοιτοι από το 2ο  Γυμνάσιο Βόλου στο 2ο ΓΕΛ Βόλου και 39 απόφοιτοι από το 2ο  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.
Ακόμη, 37 απόφοιτοι από το 3ο  Γυμνάσιο Βόλου (Νότια της Αναλήψεως) θα εγγραφούν στο 3ο ΓΕΛ Βόλου 38 απόφοιτοι από το 3ο  Γυμνάσιο Βόλου (Βόρεια της Αναλήψεως) στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, 50 μαθητές από το 3ο  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (Βόρεια της Μαιάνδρου) στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 17 μαθητές από το 3ο  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (Νότια της Μαιάνδρου) στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ενώ 17 μαθητές από το 4ο  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, θα πάνε στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.
Οι 55 απόφοιτοι από το 4ο  Γυμνάσιο Βόλου θα εγγραφούν στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, 52 απόφοιτοι από το 5ο  Γυμνάσιο Βόλου (Ανατολικά της Κασσαβέτη) στο 2ο ΓΕΛ και 51 απόφοιτοι από το 5ο  Γυμνάσιο Βόλου (Δυτικά της Κασσαβέτη) στο 3ο ΓΕΛ, 27 μαθητές από το 6ο  Γυμνάσιο Βόλου (Ανατολικά της Ιωλκού) στο 5ο ΓΕΛ, 23 απόφοιτοι από το 6ο  Γυμνάσιο Βόλου (Δυτικά της Ιωλκού) στο 7ο ΓΕΛ Βόλου.
ΟΙ 76 απόφοιτοι του 7ου Γυμνασίου Βόλου θα φοιτήσουν στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, οι 61 του 8ου Γυμνασίου στο 8ο ΓΕΛ Βόλου. 
Ως
προς την κατανομή αποφοίτων του 9ου Γυμνασίου Βόλου, θα γίνει ως εξής: Πενήντα εννέα μαθητές με διευθύνσεις κατοικίας στο Βόλο, θα εγγραφούν στο 7ο ΓΕΛ Βόλου και 18 μαθητές που διαμένουν στη Ν. Ιωνία στο 6ο ΓΕΛ Βόλου.
 
Τέλος, 49 μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου θα εγγραφούν στο 4ο ΓΕΛ, 34 του Γυμνασίου Ιωλκού στο 5ο ΓΕΛ Βόλου και οι τρεις του Εσπερινού Γυμνασίου στο 4ο ΓΕΛ Βόλου.
Σύμφωνα με τη ΔΔΕ, οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.
Οι απόφοιτοι όλων των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), εγγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της επιλογής τους.

Τυχόν Αιτήσεις Μετεγγραφών θα πρέπει να υποβληθούν από τους κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών, στα αντίστοιχα Γενικά Λύκεια επιθυμίας τους, από τις 15 Ιουνίου 2017 έως και τις 30 Ιουνίου 2017. Αιτήσεις Μετεγγραφών είναι δυνατό να υποβληθούν και σε άλλα χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εφόσον υφίστανται ειδικοί λόγοι. Η ικανοποίηση ή μη της Αίτησης Μετεγγραφής θα ανακοινωθεί στους κηδεμόνες έως την ημερομηνία  έναρξης των μαθημάτων του Σχ. ‘Έτους 2017-18.
Οι Αιτήσεις Μετεγγραφής θα ικανοποιηθούν εφόσον ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών/τριών δεν υπερβεί για οποιονδήποτε λόγο τις δυνατότητες στέγασης των διαθέσιμων διδακτηριακών χώρων και τα προβλεπόμενα από τη με αρ. πρωτ. Φ.19.1/3638/21-04-2017 απόφαση της ΔΔΕ Μαγνησίας σχετικά με τον αριθμό τμημάτων που θα λειτουργήσουν στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του αριθμού θα πραγματοποιηθούν Μετεγγραφές με βάση τα σχετικά χωροταξικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις τυχόν προτιμήσεις των κηδεμόνων των μαθητών/τριών (Άρθρο 12 του ΠΔ 104/1979 ΦΕΚ 23 Α’ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου