Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δράσεις και διακρίσεις μαθητών του 30ού και 16ου Δημ. Σχ. Βόλου

Πλούσιος ο απολογισμός με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς… 

Η φετινή χρονιά περιλάμβανε αρκετές δράσεις και παρουσιάσεις εργασιών των μαθητών στα 16ο-30ό Δημ. Σχ. Βόλου σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Σύμφωνα με το διευθυντή του 30ού δ. σχ. Βόλου κ. Πασχάλη Δήμου, «όλες αυτές οι δράσεις έδωσαν στους μαθητές τη δυνατότητα να λειτουργήσουν συλλογικά και συμμετοχικά αναδεικνύοντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ικανότητές τους».                                          Όπως τόνισε, «οι μαθητές συμμετείχαν με επιτυχία στον 11ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι». Παρακολούθησαν ένα project έξι διδακτικών ωρών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία  και συμμετείχαν στη δράση « Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις».                                                    Υπήρξε συνεργασία με το Παράρτημα Λάρισας της εθελοντικής ομάδας Χαμόγελο του Παιδιού κι έγιναν στο χώρο του σχολείου σχετικές παρουσιάσεις. Μας επισκέφτηκαν και παρουσίασαν το έργο τους συγγραφείς όπως η Αγγελική Θάνου και ο Κώστας Μάγος, και επισκεφτήκαμε δημόσιες βιβλιοθήκες της περιοχής μας. Ακολούθησε συμμετοχή μας στη δράση του Βρετανικού Συμβουλίου «Λέμε όχι στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό».                                                                                      Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή οι μαθητές μας ‘έλαβαν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής των Εκδόσεων Πατάκη. Επιπρόσθετα, μέσα από ένα πρόγραμμα ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών που υλοποιεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, δόθηκαν βιβλία για τους μαθητές.       
Συνεργασίες
Υπήρξαν συνεργασίες με τα 7ο και 9ο Γυμνάσια στα πλαίσια δράσεων ομαλής μετάβασης μαθητών από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο. Πέρα από τους  εκπαιδευτικούς αξιοποιήθηκαν και μαθητές όπως οι μαθητές του 6ου Λυκείου Βόλου Δ. Κλειδωνάρης , φωτογραφική κάλυψη αλλά και η Αποστολία Γιαννοπούλου. Η Αποστολία, μαθήτρια της Α’ Λυκείου παρουσίασε στα παιδιά του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου μια εξόρμηση στο Ηλιακό Σύστημα και στους γαλαξίες . Τα παιδιά έμαθαν αρκετά για τους πλανήτες  και  τους δορυφόρους τους. Παράλληλα προβλήθηκαν βίντεο έτσι ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν την απεραντοσύνη του Σύμπαντος .Επιπρόσθετα, τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια τα οποία τα βοήθησαν να εμπεδώσουν καλυτέρα τα όσα άκουσαν.
Έγιναν επίσης δράσεις στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης teachers4Europe σε συνεργασία με το Europe Direct και του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα .Έγιναν παρουσιάσεις με το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για θέματα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Μαθητές μας συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Προαγωγή της Φιλίας της πόλης Ναρίτα- Ιαπωνία και του Πανελλήνιου διαγωνισμού της ΤΟΥΟΤΑ με στόχο το σχεδιασμό του αυτοκίνητος του μέλλοντος.
Δόθηκε έμφαση στη γνωριμία των μαθητών μας με διάφορα αθλήματα αλλά και στη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο, ο στίβος κι η κολύμπι από εξειδικευμένους προπονητές, με την επιμέλεια του καθ. Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Γεωργίου Τσιάτσιου .                                                                                 Σε κοινή εκδήλωση των τμημάτων της Γ’ τάξης οι μαθητές «επικοινώνησαν» μέσα από τα αγγλικά και τα ισπανικά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δανηλοπούλου Σπυριδούλας, Τάσιου Αφροδίτης και Στέλλου Αριάδνης Φωτεινής δείχνοντας την ομορφιά της συνύπαρξης στη διαπολιτισμική μας γιορτή μας μέσα από το μουσικοχορευτικό δρώμενο «Spanglish” .                                                                                                             Τέλος , στα πλαίσια του μαθήματος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Περιβάλλοντα Μάθησης», με διδάσκοντες την Χατζοπούλου Φένια μέλος ΕΔΙΠ του ΠΤΠΕ και τον Μητρούλια Γιώργο Επίκουρου Καθηγητή, πραγματοποιήθηκε έκθεση στο σχολικό συγκρότημα με θέμα τη βελτίωση κι αξιοποίηση του σχολικού χώρου μέσα από την οπτική των φοιτητών».




.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου